Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Belgische Motorrijders gezamenlijk te hard

Toegevoegd: 15-04-2008, 17.56 uur
Door: Roland de Jong

RILLAND - De politie had dinsdagmiddag de handen vol toen zij in één keer vier Belgische motorrijders moest aanhouden die fiks te hard reden op de N289 bij Rilland.


Agenten van de videosurveillancewagen van de regiopolitie zagen de groep rond 14.00 uur rijden op de Oude Rijksweg (N289). Op de weg geldt een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur maar de vier namen dat niet zo nauw.

Twee van de vier reden 131 kilometer per uur (gecorrigeerd). De andere twee reden maar liefst 145 kilometer per uur, eveneens met de wettelijke correctie. De vier, woonachtig in Aalst, Bornem, Schilde en Lede, reden meer dan 50 kilometer te hard en zodoende werden hun rijbewijzen ter plekke ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Pan (17-4-2008 om 00:59)
Prima dat ze gepakt zijn, zelf rijd ik al 32 jaar motor en ik rijd ook wel eens te hard (wie niet) maar er zijn grenzen. Overigens voor de onwetende, er is een convenant waarin is geregeld dat motorrijders bij file tussen de meest linkse rij en de rij daarnaast mogen rijden hou er dus rekening mee
Peter (16-4-2008 om 15:59)
Zeker moeten motorrijders ook aan de regels houden, maar als je er eenmaal op zit ben je gewoon sneller met alles,ik rij al 21 jaar motor, nooit een ongeluk gehad of gemaakt, dus mensen ik heb ervaring genoeg om te zeggen dat alle 99% in een auto zit niet kan rijden.
Vonck (16-4-2008 om 14:53)
Wie z'n billen brand moet op de blaren zitten. Ook al geef ik toe dat het op een motor een stuk verleidelijker is om het gas eens goed open te gooien. @ Kees: Moet gelijk denken aan de Volkswagen reclame als ik uw reactie lees. (Altijd al een willen hebben)
Mark (16-4-2008 om 13:55)
Ik ben het er mee eens dat deze motorrijders hun rijbewijs hebben moeten afstaan. Waar ik me wel aan irriteer is dat dan, volgens sommige mensen hier, gelijk alle motorrijders moeten worden aangepakt omdat ze zogenaamd gevaarlijk zijn. Er zijn ook motorrijders die zich wel aan de regels houden.
Motorrijders levensgevaarlijk soms (16-4-2008 om 13:39)
Sorry Peter, maar het zijn niet alleen de automobilisten die gevaarlijk kunnen rijden maar ook de aanstormende motors die levensgevaarlijk hard rijden en overal maar door vliegen en tussen door. Zoals bij file bv of bij een stoplicht of komen je dood leuk rechts voorbij om je dood te schrikken.
Bregje (16-4-2008 om 11:50)
Zou het kunnen dat die snelle oplettende motorrijders door de snelheid net even de borden met verkeersregels missen?
Cookie-instellingen beheren