Weerbericht:
Bewolkt en eerst perioden met regen. Morgen zonnig
Verkeersinformatie:
Geen files

AID ontdekt illegale visvangst nabij Tholen

Toegevoegd: 17-04-2008, 09.31 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Het visstoperijteam van de Algemene Inspectiedienst (AID) Zuid-Nederland heeft bij het Zoommeer nabij Tholen een groot illegaal visnet ontdekt. De vis is teruggezet in de natuur.

De vondst werd maandag gedaan, maar is woensdag pas bekend gemaakt. In het net, een zogeheten viswant, waren al verschillende vissen gevangen. Het ging onder meer om snoek, snoekbaars en brasem. De eigenaar van het net is niet achterhaald. Het illegale net is door de AID vernietigd en de vis is teruggegeven aan de natuur.

Vanwege de omvang van de visstroperij in de wateren van Zuid-Nederland is het Visstroperijteam al enige jaren actief. Het team is samengesteld uit medewerkers van de Algemene Inspectiedienst en het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD).
 
Met deze structurele en forse aanpak van de visstroperij in Zuid-Nederland wordt geprobeerd de stroperij flink terug te dringen en te ontmoedigen. Illegaal vistuig wordt altijd in beslag genomen. Overtredingen kunnen uiteindelijk leiden tot boetes die oplopen tot € 16.750.
 
De illegale activiteiten van de visstropers veroorzaken veel schade aan visbestand, natuur en milieu in de wateren van Zuid-Nederland. Met dit illegale want willen de daders snoekbaars vangen.
 
Op dit moment, tot eind mei, is de vangst van snoekbaars verboden. Er is echter wel vraag uit het illegale circuit. Dat maakt het voor stropers extra interessant. In het seizoen wanneer wel mag worden gevist op snoekbaars, geldt een maximum van 3 snoekbaarzen, die de visser mee mag nemen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren