Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 71 km

Reddingsboten slepen viskotter naar haven

Toegevoegd: 17-04-2008, 10.48 uur
Door: Roland de Jong

BURGHSLUIS - Twee reddingboten van de KNRM zijn woensdag-avond uitgerukt om de viskotter 'HD 64' naar de haven van Stel-lendam te slepen.


De schipper van het station Noordland/Burghsluis vroeg het station van Stellendam rond 22.30 uur om assistentie om het schip, dat kampte met een motorstoring en vier opvarenden aan boord had, veilig naar de haven van Stellendam te kunnen slepen.
 
Rond 23.00 uur was de Zuid-Hollandse reddingsboot 'Prinses Margriet' ter plekke bij de vissersboot. Net buiten vaargebied het Slijkgat kon een sleepverbinding worden gemaakt met het uit Den Helder afkomstige schip.
 
 
Nadat de in 2001 gebouwde garnalenkotter naar een steiger bij de Stellendamse buitenhaven was gebracht, zat de klus er voor de beide reddingsboten weer op. De beide boten zijn daarop naar het station in Stellendam gevaren. Nadat de Zeeuwse redders wat hadden gedronken konden zij met hun reddingboot 'Koopmansdank' weer naar hun eigen station.
 
Pech
De 'HD 64' kwam de afgelopen jaren overigens meerdere keren in het nieuws. In december 2004 maakte het schip water in de visserijhaven van Colijnsplaat. Half november vorig jaar liep het schip vast op het strand bij Renesse. Het werd toen na een dag weer losgetrokken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren