Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 23 km

Hulst gaat 'scharnier' veiliger maken

Toegevoegd: 17-04-2008, 11.27 uur
Door: Roland de Jong
HULST - Hulst gaat deze maand met omwonenden van de zoge-naamde Scharnier in Hulst overleggen over het verbeteren van de verkeersveiligheid op de kruising.


De ontwikkeling van het Hulsterse winkelgebied heeft de verkeers-druk rondom de kruising van de Absdaalseweg, het Havenfort, de Van der Maelstedeweg en de Steensedijk flink doen toenemen. Vol-gens de gemeente loopt het verkeer rond het kruispunt met name op drukke dagen regelmatig vast.

De verkeersveiligheid komt hierdoor, met name voor fietsers in het gedrang. Om dit aan te pakken gaat de gemeente op de kruising een nieuwe oversteekplaats voor fietsers maken. In de nieuwe situatie moet er voldoende ruimte komen om over te steken.

De Steensedijk zal op deze loactie worden afgesloten voor het autoverkeer. Hierdoor moet de kruising overzichtelijker worden. Voor automobilisten die de Steensedijk in willen rijden, komt er een toegang op de Absdaalseweg ter hoogte van de Stuntmarkt. Via deze zijde wordt ook de par-keerplaats ontsloten. De gemeente denkt hiermee een deel van het sluipverkeer weg te nemen.

De kosten voor de geplande aanpassingen bedragen € 51.550,-. De gemeente denkt de verkeersmaatregelen in juni door te kunnen voeren.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Herman (18-4-2008 om 21:07)
Ik vindt dat wie de fout maakt ook voor de kosten moet op draaien en niet de bevolking.we betalen al genoeg. Gewoon alle verkeer uit de binenstad omleiden en het schanier afsluiten.
Thilda (17-4-2008 om 21:06)
Wat een geldverspilling, dat Scharnier. Iedereen kon vanaf het begin al zien aankomen dat dit niet zou werken. Ik moet Jaap gelijk geven, een deskundig iemand inschakelen om dit probleem op te lossen.
Patrick Geerts (17-4-2008 om 21:05)
Het probleem is dat die "deskundigen" er zelf geen snars van snappen! Hadden ze van in het beging een grote brede rotonde aangelegd,met daaronder een ondergrondse parking,dan hadden ze het van de eerste keer opgelost. Kost een paar centen,maar daar zal niemand nog van opkijken. Succes ermee....
veerle (17-4-2008 om 20:40)
Belachelijk, het scharnier wordt er gewoon nog steeds niet beter op. zien ze nu zelf niet in dat deze oplossing ook weer gewoon het probleem verleggen is. had hier niet gewoon al lang een rotonde moeten liggen?
jaap (17-4-2008 om 17:30)
Laat deze ramp nu eens door deskundigen onderzoeken voor er weer €50.000 in te steken
Ludwig (17-4-2008 om 15:56)
Dit is het probleem verleggen naar de nieuwe ingang van het parkeerterein. Daar rijden ook fietsers. Als ik het parkeerterein op moet vanaf de binnenstad en het is druk vanaf de brandweerkazerne, loopt het verkeer ook vast. Als de fietsers zich aan de regels houden is er niks mis.
Cookie-instellingen beheren