Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
20 files van totaal 84 km

Grote drugsvondst in haven vlissingen

Toegevoegd: 18-04-2008, 19.52 uur
Door: Manfred Berrevoets
VLISSINGEN - De douane heeft in de Vlissingse haven ongeveer 1000 kilogram hasj aangetroffen in een auto die aan boord stond van een schip.


Van het schip moesten goederen gelost worden. Om aan dit karwei te kunnen beginnen moesten er eerst drie auto's van boord getakeld worden. Een hasjhond van de douane werd erbij gehaald om de auto's te controleren. Bij één van de drie auto's sloeg de hond enorm aan.

Deze auto is voor onderzoek meegenomen naar een aparte ruimte. In de auto bleek een dubbele wand te zitten, daarin werd de enorme vondst gedaan. Door de douane is de politie gewaarschuwd die de zaak verder oppakte.

De auto bleek van een 57-jarige man uit Amsterdam te zijn. De politie heeft overleg gevoerd met de officier van justitie. Deze gaf toestemming om de Amsterdammer buiten heterdaad aan te houden. Hierop toog de Zeeuwse politie naar Amsterdam en heeft daar gisteravond omstreeks 22.30 uur de verdachte aangehouden. Hij is overgebracht naar een politiecel in Torentijd waar hij de nacht heeft doorgebracht.

Vandaag is de man voorgeleid aan de rechter commissaris en die heeft bepaald dat de man nog vast moet blijven zitten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cobelfret (18-4-2008 om 21:28)
Ik was aan het werk daar, was een drukte van jewelste met die douane. Het was een ouwe IVECO bus.
Vonck (18-4-2008 om 20:03)
Lof voor de drugs hond! Blijft knap dat zo'n beestje daartoe in staat is!
Cookie-instellingen beheren