Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 71 km

Kapelle inventariseert aantal AED's

Toegevoegd: 23-04-2008, 11.18 uur
Door: Roland de Jong
KAPELLE - De gemeente Kapelle is bezig met een inventarisatie van het aantal Automatische Externe Defibrillatoren (AED's) dat zich in haar gemeente bevindt. Kapelle vraagt daarbij om de hulp van haar inwoners.


Op basis van de gegevens die uit de inventarisatie komen zal het college van burgemeester en wethouders bekijken of zij in samenspraak met de gemeenteraad kunnen bekijken hoe het aantal AED's nog verder verhoogd kan worden.

De gemeente wil het gebruik van AED's verder stimuleren, maar daarbij is het wel belangrijk dat deze op voldoende plaatsen aanwezig zijn en dat mensen weten waar ze hangen en hoe deze in geval van nood gebruikt moeten worden.

Inmiddels heeft Kapelle bedrijven, instellingen en scholen aangeschreven om te vragen of zij een defibrillator in hun bezit hebben. Na deze inventarisatie wil men echter toch nog een keer kijken of er niet op nog meer plekken AED's beschikbaar zijn.

De gemeente vraagt mensen die weten waar AED's hangen die wellicht nog niet bekend zijn bij de gemeente dit te melden. Daarnaast wil men ook kijken naar mogelijke nieuwe plaatsingsplekken. Zij kunnen contact opnemen met Jan Blok, medewerker afdeling Zorg en Welzijn. Dit kan via het telefoonnummer 0113-333175 of e-mail: [email protected].


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan Verdam (23-4-2008 om 19:24)
Goed initiatief. Hoe meer AED's beschikbaar komen, hoe meer overlevingskans voor eventuele slachtoffers. Verdient navolging van de buurgemeentes. Lamb Weston / Meijer te Kruiningen en Bergen op Zoom heeft ook een AED ter beschikking.
Cookie-instellingen beheren