Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Einde aan wekelijkse vuurwerkoverlast Zierikzee

Toegevoegd: 23-04-2008, 11.55 uur
Door: Roland de Jong
ZIERIKZEE - Met de aanhouding van drie jongens heeft de Zeeuw-se politie een einde gemaakt aan de wekelijkse vuurwerkoverlast waarmee Zierikzee sinds januari elk weekeinde kampte.


De jongens staken met name in de buurt van de wijken Malta en Plan West (sier)vuurwerk af. Dit deden zij meestal rond de klok van twee uur 's nachts en zodoende zorgde dit voor veel overlast.

Na politie-onderzoek konden de drie maandag worden opgepakt. Het gaat om jongens in de leeftijd van 15- tot 19 jaar uit Zierikzee en de gemeente Schouwen Duiveland. Na verhoor gaven ze toe het vuurwerk te hebben afgestoken.
 
 

In hun auto trof de politie ook nog een doos met illegaal vuurwerk aan. Bij onderzoek in een woning van één van de verdachten trof men nog eens 15 kilo vuurwerk aan. Tegen de drie verdachten wordt proces verbaal opgemaakt.
 
De jongens zijn na verhoor op vrije voeten gesteld.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vonck (26-4-2008 om 18:24)
Denk dat de ouders er niet altijd iets aan kunnen doen. Vroeger zei ik ook bij een vriend of vriendin te gaan slapen om vervolgens uit te gaan. Maar wekelijks mensen gaan lopen terroriseren met vuurwerk is goed fout. Laat ze in de zomer maar het strand opruimen overdag!
@Jet (25-4-2008 om 15:03)
Jet, u ziet niet wat er in het weekeinde allemaal door de stad loopt zeker? Zeer veel jonge mensen dus ook van 14/15. Ik neem aan dat u geen kinderen heeft, anders zou u weten dat deze op die leeftijd uit willen gaan. Blijft wel een feit dat het asociaal is om nu vuurwerk af te gaan steken.
het is mij (25-4-2008 om 12:24)
Tja en wat het ergste is.. het is nog waar ook... Mijn oom is agent, en die heeft idd rond die dagen flink wat vuurwerk.. Denk je nou echt dat ze alles inleveren.. Maar ja... denk dat ik het ook zou doen hoor..
Oom agent. (25-4-2008 om 09:47)
Wat denkt u nou zelf dat er met het vuurwerk gebeurt? Er zal gezegt worden dat het in beslag is genomen , alleen bij oud en nieuw blijkt oom agent mooi vuurwerk te hebben. Alleen is het helaas geen legaal vuurwerk wat hij dan heeft,
Jet (24-4-2008 om 08:53)
Dit is toch niet normaal meer maar waar zijn die ouders in dit verhaal hoort een kind van 15 jaar zo laat nog op straat dit is wel triest ik hoop dat niet alleen de kinderen aangepakt worden maar toch zeker ook die ouders.
Cookie-instellingen beheren