Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 7 km

Zeeuwse N-wegen scoren slecht in test ANWB

Toegevoegd: 24-04-2008, 11.21 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De N57 van Burgh-Haamstede naar Middelburg, de N59 van Burgh-Haamstede naar Oude Tonge en de N61 van IJzendijke naar Hoek scoren met twee sterren onder de maat in een onderzoek van de ANWB. De A58 scoort grotendeels vier sterren: het hoogste en daarmee beste niveau.

Het sterrensysteem moet een bijdrage aan het verlagen van het aantal verkeersslachtoffers in Nederland en Europa. De wegen die minder dan drie sterren scoren slecht op diverse factoren die de verkeersveiligheid benadelen. Het gaat onder meer om snelheid, obstakels langs de weg, verhoogde of verlaagde berm, de afwezig-heid van een geleiderail bij de buitenberm, de soort en de hoeveel-heid kruispunten en het afwezig zijn van gescheiden rijbanen.
 


Uit het zogeheten EuroRap (European Road Assesment Programme) van de ANWB scoren met name N-wegen slecht. Met drie slecht scorende wegen is Zeeland één van de onveiligere pro-vincies. In heel Nederland zijn er maar 10 andere wegen die hetzelfde twee sterrenniveau heb-ben.


Zie ook:
- Het complete overzicht van de geteste wegen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mario (27-4-2008 om 14:10)
Ik snap niet waarom er geen snelle Oost-westverbinding ligt. Een 4baans weg van Cadzand naar Hulst langs Terneuzen lijkt me geen overbodige luxe anno 2008?
Anne (27-4-2008 om 11:05)
Ik ben zelf regelmatig gebruiker van de N61 van Hoek richting Breskens. Je hoeft geen onderzoek te laten uitvoeren om te weten dat deze weg levensgevaarlijk is. Dat staat trouwens aangegevn op borden langs de weg ! Tevens bewijzen de dodelijke ongevallen en de ongevallen met zwaargewonden dit.
peer (25-4-2008 om 19:02)
vreemde reactie, er is niet heel veel mis met de wegen maar meer met de gebruikers ervan, rijd al jaren door zeeland en zo slecht is het niet. ken wegen in nederland die gevaarlijker zijn....
Bakker (24-4-2008 om 16:57)
Logisch dat Zeeuwse N-wegen slecht scoren, wat deugt er wel aan de infrastructuur van Zeeland. Ze lopen al jaren achter de feiten aan.
Cookie-instellingen beheren