Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

CBS: 'Zeeuwen voelen zich dit jaar veiliger'

Toegevoegd: 24-04-2008, 13.46 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Zeeuwen voelen zich dit jaar veiliger dan in de af-
gelopen twee jaar. Wel is het aantal Zeeuwen dat het slachtoffer is geworden van criminaliteit in één jaar tijd toegenomen met anderhalve procent. Dat blijkt uit een donderdag gepubliceerd onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).


Dit jaar gaf 14,4 procent van de Zeeuwen aan zich wel eens onveilig te voelen. Landelijk gezien ging het in 2008 om 20,3 procent. Zee-land scoort in het onderzoek dus flink onder het landelijk gemiddel-de.

Het onveiligheidsgevoel in Zeeland is in vergelijking met de voor-gaande jaren gedaald. In 2007 ging het nog om 16,6 procent. Het jaar daarvoor ging het om 15,1 procent van de inwoners.

Slachtoffers
Het aantal Zeeuwen dat het slachtoffer is geworden van de zogeheten 'veelvoorkomende criminaliteit', zoals fietsendiefstallen en inbraken, is de laatste jaren wel toegenomen. In 2006 en 2007 ging het respectievelijk nog om 19,1 en 19,3 procent. Dit jaar is dit aantal met ruim anderhalve procent gestegen naar 21,0; kortom één of de vijf inwoners.

De cijfers komen voort uit de Veiligheidsmonitor Rijk, welke in elke politieregio is gehouden onder 750 personen. Het onderzoek wordt sinds 2006 jaarlijks op grote schaal uitgevoerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren