Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 19 km

Grote drugscontrole in grensgebied

Toegevoegd: 26-04-2008, 17.51 uur
Grote drugscontrole in grensgebied
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Nederlandse en de Belgische politie heeft vrijdag in het grensgebied Vlaanderen-Zeeland een grote drugsactie gehouden.


De controle was met name gericht op het illegaal vervoeren van cannabis vanuit Nederland naar België en Frankrijk. De politie controleerde in totaal 64 voertuigen en 92 personen. Bij de controle werd ook een speciale drugshond ingezet.

Twee personen werden onderworpen aan een volledige drugstest. Zij bleken inderdaad onder invloed te zijn. De twee kregen een rijverbod. Een tiental personen bleek in het bezit te zijn van drugs. 
 
De politie controleerde vrijdag ook rondom de toegangswegen bij de coffeeshops in Terneuzen. Er werden twaalf personen bekeurd. Het ging onder meer om defecte fietsverlichting, het rijden zonder helm op een scooter en het rijden zonder rijbewijs.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Catharina (28-4-2008 om 11:32)
Vind het ook wel wat magertjes als je om een bepaalde tijd op de weg zit zit je volop tussen de Fransen en Belgen. Denk dat dit geldverspiling is. Beter tijdstip uitzoeken...
J. Otte (27-4-2008 om 11:23)
Twaalf personen bekeurd. Het ging onder meer om defecte fietsverlichting, het rijden zonder helm op een scooter en het rijden zonder rijbewijs. Wat heeft dit te maken met drugscontrole? Dit zijn toch de normale werkzaamheden van de politie,of zijn de koeriers slimmer dan de handhavers.
Minimaxi (27-4-2008 om 09:43)
Veel controleren en hoge boetes geven. Als je vanaf Kortrijk komt en je franse auto`s ziet rijden pas dan goed op. Je wordt uitgedaagd met hun rijgedrag Geeft niet anders dan ellende. Ouders en familie kunnen er boekdelen over schrijven wat er allemaal gebeurd als er iemand verslaafd is aan drugs
Cookie-instellingen beheren