Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderneming behoedt voor flinke oplichting

Toegevoegd: 29-04-2008, 15.55 uur
Door: Roland de Jong
GOES - Een bedrijf uit Goes is eind vorige week bijna het slachtoffer geworden van forse oplichting. Een man wilde het bedrijf duizenden euro's armer maken.


Een medewerker van het Goese bedrijf was vrijdag telefonisch be-naderd door een 40-jarige man uit Winschoten. Deze probeerde hem een 3-jarig contract te laten tekenen voor een advertentie in een gids. Dit voor een totaalbedrag van meer dan 4.000 euro.

De man vertelde dat het huidige contract binnenkort zou verlopen en dat destijds was afgesproken dat het niet automatisch zou worden verlengd. Hij zou een fax sturen die, als het contract niet meer zou moeten worden verlengd, ondertekend geretourneerd moest worden.

Onderzoek van het bedrijf wees echter uit dat dit een poging tot oplichting was en dat de gids geen gids bleek te zijn maar een website. De Zeeuwse politie raadt bedrijven naar aanleiding van dit voorval aan voorzichtig zijn met dergelijke telefoontjes.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Carlo de Groff (29-4-2008 om 22:20)
Goh, werkt die truuk nu nog. In de jaren '90 deden ze dat ook al. Even naam van de instantie opzoeken op internet. Kijken of je er tussen staat. Weet je gelijk genoeg. Tenminste, zo deed ik het toen. Fax gerouterneerd met de opmerking dat ik niet gediend was van oplichters.
Cookie-instellingen beheren