Weerbericht:
Vannacht in het (noord)westen mistig. Overdag grijs
Verkeersinformatie:
Geen files

Evacuaties na grote brand Clijverstraat Vlissingen

Toegevoegd: 01-05-2008, 05.26 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Een grote brand heeft in de nacht van woensdag op donderdag voor grote schade gezorgd aan een kantine van een winkelpand en een aangrenzende opslagruimte aan de Clijverstraat in Vlissingen.


Het vuur brak door nog onbekende oorzaak rond 04.00 uur uit nabij de hoek met de Scheldestraat. De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg zette drie blusvoertuigen en een hoogwerker in om het vuur te blussen. Er was sprake van forse rookontwikkeling.

Elf bewoners van omliggende panden werden uit voorzorg geëvacueerd. Voor zover bekend raakte er niemand gewond. Na controle door de brandweer zijn de woningen weer vrijgegeven voor terugkeer van de bewoners. Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoners en de eigenaar van het winkelpand van dienst te zijn met het beperken en oplossen van de schade welke ontstaan is.

Het blussen van de brand nam lange tijd in beslag. De brand was rond 04.45 uur onder controle. Daarna moest er nog worden nageblust. Door de brand liepen de kantine en de opslagruimte flinke schade op. Bij de aangrenzende panden, waaronder de winkel, was sprake van rook- en roetschade.

De brand is volgens de brandweer vermoedelijk ontstaan in de opslagruimte. De brand is daarna overgeslagen naar de bovengelegen kantine van de aangrenzende winkel. De exacte oorzaak van de brand wordt onderzocht door de politie.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Peter (1-5-2008 om 15:10)
Er lagen bijna géén brandbare materialen in dit hok, maar ja als je je ergert aan zo'n uitbouw is dit een makkelijke prooi. Je moet wel eerlijk zijn als je ergens over wilt mee praten!
Martijn (1-5-2008 om 11:12)
Vorig jaar oktober heb ik een bezwaarschrift aan b&w gestuurd tegen dit (slecht onderhouden) opslaghok voor opslag van brandbare materialen. De vergunning voor deze opslag is nog steeds niet boven tafel gekomen.Ongeloofelijk dat gem. Vlissingen tot op heden hierin nog geen besluit heeft genomen.
Cookie-instellingen beheren