Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Donderdag winterse buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Hennepkwekerij ontdekt bij brand Middelburg

Toegevoegd: 01-05-2008, 10.54 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Bij een middelbrand in een woning aan de Jacob Catsstraat in Middelburg is donderdagochtend een hennepkwekerij ontdekt.


De wietplantage, welke was 'gevestigd' op de zolder van de woning, werd oktdekt nadat rond 09.30 uur brand was uitgebroken in de woning. De Stadsgewestelijke brandweer rukte aanvankelijk met twee bluswagens en een autoladder uit om het vuur te bestrijden. De inzet van één blusploeg en de ladderwagen bleek echter voldoende.

Nadat het vuur was geblust is de hennepkwekerij door de brandweer ontruimd. De politie heeft de plantjes en enkele jerrycans met chemische voeddingsstoffen voor de plantjes meegenomen naar het bureau. Hoe groot het aantal plantjes precies is, is nog niet geheel duidelijk maar het zou gaan om ongeveer 150 plantjes.

De ambulancedienst kwam ter plekke om één persoon medisch te onderzoeken, maar hij hoefde niet naar het ziekenhuis te worden gebracht. De politie heeft een 30-jarige bewoner aangehouden in verband met de zaak.

De brand was rond 10.00 uur meester. Volgens de brandweer is het vuur vermoedelijk ontstaan in een defect aan de elektrische bedrading.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (1-5-2008 om 15:15)
Bel de politie mocht je wat zien in je wijk wat niet kan. Dat kan ook anoniem 0800-7000.
Buurtbewoner (1-5-2008 om 11:08)
Via deze reactie wil ik reageren op het gene van vanmorgen. Ik vind het nog steeds belachelijk dat mensen willens en wetens anderen in gevaar brengen door deze wiet plantages, er zitten er genoeg in Nw Middelburg. Deze mensen weten niet welk gevaar ze andere toebrengen en dat voor een paar centen.
Cookie-instellingen beheren