Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
22 files van totaal 75 km

Zes omgeslagen zeilers uit water gered

Toegevoegd: 01-05-2008, 19.17 uur
Door: Roland de Jong
VEERE - Op het Veerse Meer zijn donderdagmiddag in totaal zes zeilers uit het water gered. Het ging om de opvarenden van twee jachten die afzonderlijk van elkaar omsloegen.


Vier zeilers die met een huurbootje vanuit Oranjeplaat een tochtje maakten op het Veerse Meer werden rond 13.05 uur verrast door een fikse regenbui die gepaard ging met een harde wind. Toen het bootje omsloeg werd door omstanders op de kant direct alarm geslagen via 112. Vanuit Veere rukte de KNRM-reddingboot John Stegers uit om de vier te hulp te schieten.

De reddingboot kon binnen enkele minuten uitvaren en arriveerde na ongeveer 15 minuten op de plek des onheils. De vier bleken in-middels door een passerend kajuitjacht uit het water te zijn gehaald.
 
Nadat de bemanning van de reddingboot de conditie van de vier had gecontroleerd werden deze naar de Oranjeplaat gebracht. Hierna ging de John Stegers weer op pad om het omgeslagen bootje te localiseren en te bergen.

Op dat moment kwam er via de marifoon echter een tweede alarmoproep binnen. Nabij boei VM47 was een ander zeilbootje omgeslagen. De redders wijzigden hun bestemming en zetten direct koers richting deze tweede locatie. Ook hier bleken de onfortuinlijke zeilers al door pas-santen uit het water te zijn gehaald.

De redders brachten deze twee drenkelingen naar het verhuurbedrijf in Kamperland. Daar kon-den de twee droge kleren aantrekken. Het verhuurbedrijf droeg zorg voor de berging van de omgeslagen polyvalk.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (2-5-2008 om 10:15)
Ja dat is meestal wel zo, 90% van de huurders heeft eigenlijk te weinig ervaring, maarja verhuurders willen ook verhuren, dus dat is vaak een dilemma.
Randy (2-5-2008 om 07:33)
Als je iets moet huren ben je gelijk onervaren??
Watersporter (1-5-2008 om 22:00)
Toch zie je vaak dat onervaren watersporters een boot huren en in de problemen komen.
Cookie-instellingen beheren