Weerbericht:
Wisselend bewolkt en een enkele bui
Verkeersinformatie:
Geen files

EOC laat explosief ontploffen op strand Westduin

Toegevoegd: 02-05-2008, 15.38 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het Explosieven Opruimingscommando Koninklijke Landmacht (EOCKL) heeft vrijdagmiddag op het strand bij Westduin een explosief laten ontploffen.


Het ging om een twintig centimeter lange brisantgranaat, vermoedelijk afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Het explosief werd donderdag door twee spelende kinderen gevonden naast een speeltuintje op het strand bij paviljoen Kontiki, nabij Westduin.

De medewerkers van het EOCKL hebben de granaat vrijdagmiddag meegenomen naar het strand bij duinovergang Vijgheter en het daar tot ontploffing gebracht. Hiervoor werd het strand enige tijd ontruimd. Rond 15.15 uur was de situatie weer helemaal veilig.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren