Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 21 km

Schade na brand in flatgebouw Middelburg

Toegevoegd: 03-05-2008, 02.03 uur
Schade na brand in flatgebouw Middelburg
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - Een flatgebouw aan de Haringvlietstraat in Middelburg heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag schade opgelopen nadat er brand was uitgebroken.

Onbekenden hadden in een centrale hal een grote stapel papieren folders in brand gestoken tegen een elektriciteitskast. Hierdoor stond het hele trappenhuis van de flat vol rook. De brand werd rond 01.00 uur ontdekt. De Stadsgewestelijke brandweer Vlissingen/Middelburg rukte onder prioriteit één uit om de brand te blussen.
 
Nadat de hoop papier binnen al grotendeels uit elkaar was getrokken en geblust, werden de folders met een winkelwagentje naar buiten gebracht. Daar kon de hoop volledig worden afgeblust. In de tussentijd werd, nadat het hele trappenhuis was geventileerd, binnen de schade goed zichtbaar: de hele hal was vies en de deur van de meterkast was volledig door de brand vernield.


Een medewerker van Woongoed Middelburg is ter plekke gekomen om zorg te dragen voor de verdere afhandeling. Energiebedrijf Delta kwam ter plaatse om de meterkast na te lopen en een timmerbedrijf werd gevraagd de kast vervolgens weer af te dichten. Deze was door de brand immers voor iedereen volledig toegankelijk geworden.
 
De brandstichter(s) kon(den) niet worden aangehouden.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren