Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Politie snapt vier dronken automobilisten

Toegevoegd: 04-05-2008, 10.46 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag vier automobilisten aangehouden nadat zij dronken achter het stuur waren gekropen.


Rond 02.25 uur werd een 28-jarige man uit Veenendaal aan de kant gezet op de Weststraat in Burgh-Haamstede. Uit de blaastest bleek dat hij bijna drie keer te veel gedronken had. In de afgelopen jaren was hij al drie keer eerder voor hetzelfde feit veroordeeld. Het rijbewijs van de man is ingenomen.

Ongeveer 25 minuten later, rond 02.50 uur, werd ook het rijbewijs van een 27-jarige Terneuzenaar ingenomen. Hij werd op de Tooropstraat in zijn woonplaats staande gehouden. De man bleek ook bijna drie keer te veel gedronken te hebben.

De derde dronken automobilist werd rond 05.00 uur betrapt op de Lange Kerkstraat in Terneuzen. De agenten zagen rond dat tijdstip een auto vanuit een parkeerplekje vertrekken. Toen de jonge bestuurder de agenten in het oog kreeg zette hij het voertuig snel weer aan de kant en dook voorover in zijn auto, in de hoop dat de agenten voorbij zouden gaan.
 
Helaas voor hem gebeurde dat niet. De agenten vroegen om het rijbewijs van de 18-jarige uit Breskens. Dit bleek hij niet te hebben. Uit de blaastest die volgde bleek dat hij veel te veel had gedronken. De jongen is hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.
 
Daar verklaarde hij de auto zonder toestemming te hebben meegenomen. Ook verklaarde hij rijlessen te hebben, maar het felbegeerde roze papiertje nog steeds niet in zijn bezit te hebben.
 
De vierde automobilist werd zaterdagmiddag rond 17.50 uur al aangehouden. Deze bestuurder, een 41-jarige man uit Sint Niklaas (B) werd betrapt op de Kinderdijk bij Axel. Uit de blaastest bleek dat hij bijna vier keer te veel had gedronken. Hij kon zijn rijbewijs direct achterlaten op het politiebureau.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
RFM (4-5-2008 om 21:34)
Je hebt zeker nog nooit drug gebruikt. Met de meeste drugs bij normaal gebruik is PRIMA te rijden. Als ze daar een onafhankelijke test naar zouden doen is dat de enige conclusie mogelijk.
Jans (4-5-2008 om 17:52)
....en die jongen zonder rijbewijs maar geen les meer laten nemen. Dat wordt helemaal niets met hem, dat kun je haast wel stellen.
Frederick (4-5-2008 om 16:33)
Vlak de drugs niet uit, dat is erger dan drank. Maar nog niet te controleren... Misschien komen we dan wel agenten te kort!
Tim (4-5-2008 om 15:53)
Rijbewijzen nooit meer terug geven, met drank achter het stuur is meer als levens gevaarlijk. Drank is het grootste probleem in Nederland er wordt weinig aan dacht aan besteedt, maar er vallen waarschijnlijk meer slachtoffers door drank als door roken!
Cookie-instellingen beheren