Weerbericht:
Vannacht in het (noord)westen mistig. Overdag grijs
Verkeersinformatie:
Geen files

Lonink: Politie was alert genoeg in Zaamslag

Toegevoegd: 05-05-2008, 13.00 uur
Door: Omroep Zeeland
ZAAMSLAG - Op alle bepalende momenten was er in de Koninginnenacht politie in Zaamslag. Dat zegt burgemeester Jan Lonink van Terneuzen in reactie op opmerkingen als zou de politie laks hebben opgetreden.


In de bewuste nacht richtte een groep jongeren vernielingen aan en werd de 56-jarige Peter Herwegh zo zwaar mishandeld, dat hij later overleed.

Volgens Lonink gebeurde dit nadat de politie de orde had hersteld. Hoe triest ook, volgens Lonink is dit soort incidenten niet te voorkomen.
 
 


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
K (26-5-2008 om 14:17)
Gemeente terneuzen,lonink,politie zijn te laks ze pakken liever softdrugs toeristen dan dat ze op straat de confrontatie aangaan met de MINDERJARIGE jeugd ook de opvoeding laat te wensen over, lekker werken en je kinders van jongs afaan alleen thuis laten, dit is het resultaat.
Re-Actie (8-5-2008 om 23:53)
Lonink: dit soort incidenten is niet te voorkomen Incident = voorval/gebeurtenis. Doodslag/Moord = Incident? Is iemand doodslaan al heel normaal? Voor de nabestaande: het leven nooit meer hetzelfde. Veiligheid: Lonink zegt niet te voorkomen lees: burgers niet te beschermen tegen moord en doodslag.
Truus (7-5-2008 om 18:26)
Weet je, het is allemaal zo zinloos dit ge-oh! Er is iemand doodgeslagen en dan gaan we ff bekijken wat de politie hier aan had kunnen doen... Slaan ze jongeren dan worden zer bijna voor het gerecht gesleept toen met die staking en nu hebben ze weer te veel afgew8! Let op je eigen jongens!
Anoniem (6-5-2008 om 09:40)
Wat weten we het toch allemaal weer beter dan de politie of de gemeente etc.!
Piet (5-5-2008 om 21:51)
Wij hebben vorig jaar de gemeente al gewaarschuwd dat er wel eens dode kunnen vallen, door de vernielingen en de overerlast. Maar de gemeente Terneuzen reageerd er helemaal niet op als je een mail stuurt of klachten indiend per telefoon. Maar is dan dit wat ze willen bij de gemeente Terneuzen.
Corne (5-5-2008 om 18:07)
Ouders aanpakken helpt niet want ik weet ook niet wat mijn dochter uitspookt in de stad, weet wel dat ik duidelijk tegen haar ben en dat ze respect heeft, ook voor andere.
Cookie-instellingen beheren