Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Onderzoek inbraken bijna afgerond

Toegevoegd: 02-02-2005, 19.16 uur
Door: Politie Zeeland

MIDDELBURG - Met de aanhouding van 3 inbrekers en 13 helers denkt politie Zeeland 45 woning- en 15 andere inbraken, in bedrijven en kerken, opgelost te hebben.

Het gaat om inbraken in Goes, ’s Gravenpolder, Heinkenszand, Kapele, ’s Heer Hendrikskinderen, Wilhelminadorp, Kattendijke en Zierikzee.

De twee hoofdverdachten zijn op 11 januari aangehouden nadat ze zojuist hadden ingebroken in een woning in Wilhelminadorp. De inbrekers hebben de leeftijd van 20 tot en met 26 jaar. Eén is afkomstig uit Goes en de andere twee hebben geen vaste woon- of verblijfplaats. De 20-jarige inbreker uit Goes is hangende het onderzoek in vrijheid gesteld. De andere twee inbrekers zitten nog in gevangenhouding.  De verdachten waren vooral geïnteresseerd in sieraden, GSM’s en camera’s. De politie heeft alle helers gehoord. Eén heler heeft heel veel spullen van de inbrekers gekocht en doorverkocht. De andere 12 verdachten kochten incidenteel spullen van de inbrekers, zoals computerapparatuur en video- en/of filmcamera’s.

Een groot deel van de buit is teruggevonden op 12 plaatsen in Goes en Krabbendijke waar huiszoekingen zijn gedaan.

De afgelopen dagen hebben vele benadeelden op het politiebureau in Goes hun gestolen spullen herkend.

Nog enkele ontvreemde spullen liggen op het bureau zoals sieraden en een fotocamera.

Een aantal sieraden met grotere waarde die, na de bezichtiging vanmiddag, nog niet zijn terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar, zijn op de website van Politie Zeeland te zien. De website betreft: www.politie.nl/zeeland 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren