Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Drukte op Bevrijdingsfestival Vlissingen

Toegevoegd: 05-05-2008, 19.38 uur
Drukte op Bevrijdingsfestival Vlissingen
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - Het jaarlijkse Bevrijdingsfestival op en rond het Bellamypark in Vlissingen is maandag goed bezocht. Duizenden mensen bezochten de muzikale festiviteiten in het centrum van de stad.


Gedurende de dag waren er diverse optredens verspreid over drie podia. Het festival werd geopend door DJ Ferry Corsten. Verder stonden onder meer The Opposites, Marsha (foto bovenaan) en Moke op de bühne. In de Sint Jacobskerk werd de Van Randwijcklezing verzorgd door oud-politicus Henk Vonhoff.

Vanmiddag werd door de organisatie een schatting gemaakt van het bezoekersaantal. Die kwam neer op zo'n 13.000 tot 15.000 mensen. Later op de avond betrof dit aantal tussen de 7.000 en de 10.000 mensen.
 
Het festival verliep tot nu toe zonder grote problemen. Volgens de politie zijn er twee aanhoudingen verricht. Van meerdere personen werden blikjes bier ingenomen, omdat het niet was toegestaan hiermee op het festivalterrein rond te lopen. Het ging onder meer om twee paar jongens die beiden met ongeveer 35 blikjes alcohol rond liepen.

In Vlissingen waren maandag extra agenten op de been. Op het festivalterrein liepen vrijwel continu 25 agenten rond. Ook waren vrijwilligers van het Rode Kruis en medewerkers van de ambulancedienst stand-by om snel ingezet te kunnen worden bij onwelwordingen en kleine ongelukjes.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marianne (6-5-2008 om 20:25)
Marsha was top! Volgend jaar heel Nederland door?!
Lenbeer (6-5-2008 om 14:34)
Wat je zegt slaat helemaal nergens op: het is een festival op straat dus is het normaal dat er gedronken wordt op straat, maakt niet uit welk drankje. Iedereen lust wel een lekker biertje met 20+ graden dat het soms uit de hand loopt oke maar dat kan ook zonder bier of ander dranken gebeuren.
Piet (5-5-2008 om 23:57)
Gezelligheid op zo'n festival is prima. Maar bier op straat moet echt verboden worden en blijven, in de grote steden mag je ook niet op straat drinken, dus in een provinciestadje als Vlissingen ook niet. Een bekeuring hiervoor is terecht.
Justin (5-5-2008 om 20:30)
Het was echt geweldig vooral the opposites! En ik vind dat je gewoon met blikjes bier mag rondlopen!
Jack (5-5-2008 om 19:53)
Ik was er ook en het was super gezellig en echt druk druk druk.
Cookie-instellingen beheren