Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Roemeen onderkoeld na vluchtpoging

Toegevoegd: 06-05-2008, 07.49 uur
Door: Roland de Jong
WOLPHAARTSDIJK - In Wolphaartsdijk zijn maandagnacht drie Roemenen opgepakt op verdenking van diefstal. Eén van hen verstopte zich enige tijd in het water.


De drie zouden tussen 04.45 en 05.30 aan het rommelen zijn geweest bij een motorboot aan de Wolphaartsdijkseveer. Een getuige werd hier wakker van en belde de politie.

Die is met elf agenten en een hond ter plaatse gekomen, omdat de verdachten zich inmiddels verstopt hadden. De agenten hebben allemaal een deel van de dijk rondom de ligplaats van de boot doorzocht. Er werden vrij snel twee verdachten gevonden. Het ging om Roemenen van 18 en 38 jaar oud.
 

De hond werd ingezet omdat één van de agenten in een duiker in het water iets zag drijven dat hij niet helemaal thuis kon brengen. De agent die de hond geleidde heeft gewaarschuwd dat de hond het water ingestuurd werd, maar daar kwam geen reactie op.

Enige ogenblikken later kwam de hond de duiker uitzwemmen, vastgeklampt aan een derde Roemeen van 26 jaar. Deze man is direct overgebracht naar de huisartsenpost omdat hij zich al enige tijd in het water had verschanst en daardoor wellicht onderkoeld was geraakt. Hij is aan zijn bijtwonden behandeld en een beetje opgewarmd.

De drie zijn overgebracht naar het politiecellencomplex in Middelburg. Zij zijn allemaal in verzekering gesteld en zitten dus nog vast. De recherche onderzoekt de zaak verder. De boot is overigens in beslag genomen voor onderzoek, evenals een auto waar de verdachten mee naar de plaats delict waren gekomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Blub (7-5-2008 om 00:27)
Had deze zich nu maar onder water schuil gehouden dan was er weer een dief minder...
Onbekend (6-5-2008 om 19:41)
Tjah, goede actie... Knap gedaan... met 11 man. Ondertussen lopen de 3 roemenen vast alweer op vrije voeten rond. Zo gaat 't eenmaal met de kromme Nderlandse wetgeving. Op naar de volgende diefstal!
Piet Maljaars (6-5-2008 om 13:21)
Complimenten voor deze geslaagde politie-actie.
Ricardo (6-5-2008 om 11:22)
Wel grappig, als er iets positiefs staat over hulpdiensten dan staan er vrijwel geen reacties. Als het negatief is of het gaat over controles met boetes dan heeft iedereen een mening... Goed gewerkt, mag ook wel eens gezegd worden.
Van der Zaag (6-5-2008 om 09:23)
Goed gewerkt politie Goes!
Cookie-instellingen beheren