Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Dorpsraad Vrouwenpolder eist veilige N57

Toegevoegd: 07-05-2008, 08.23 uur
Door: P.Z.C.
VROUWENPOLDER - De dorpsraad Vrouwenpolder eist garanties voor veilige fietsroutes naar Middelburg voor schoolgaande jeugd, nu Rijkswaterstaat de N57 niet tot de Veerse Gatdam kan aanleggen.

Dat heeft de dorpsraad gisteravond onomwonden uitgesproken in haar maandelijke vergadering.


Omdat de nieuwe weg er niet volledig komt, komen er ook geen tunneltjes voor fietsers en voetgangers om veilig de drukke weg over te kunnen steken. 'Als we niet uitkijken, worden wij het kind van de rekening', luidde de conclusie van de Vrouwenpolderse dorpsraad.
 

Dat is ook al min of meer zo opgeschreven in een brief aan minister van Verkeer en Waterstaat Eurlings, de Zeeuwse Tweede Kamerleden, het provincie- en het gemeentebestuur.

Om te voorkomen dat Middelburg wel zijn aquaduct krijgt, Sint Laurens wel wordt ontlast en Serooskerke toch een noordelijke rondweg krijgt, maar Vrouwenpolder helemaal niks en dus blijft zitten met onveilige oversteekplaatsen voor fietsers, gaat de dorpsraad zich sterk maken voor tenminste veilige fietsroutes. Immers: wat goed is voor de kinderen, is ook goed voor de volwassenen.

De dorpsraad wijst erop dat als het Middelburgse deel van de nieuwe N57, mogelijk tot en met Serooskerke, wel wordt aangelegd, er veel meer verkeer over de N57 zal gaan rijden. Om die reden is het voor de dorpsraad niet aanvaardbaar dat de weg tussen Serooskerke en Vrouwenpolder dan niet veiliger wordt gemaakt dan die nu is.

Veiligheid blijft het speerpunt, aldus de dorpsraad, die daarvoor ook garanties wil afdwingen bij de diverse overheden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren