Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM waarschuwt voor aflandige wind

Toegevoegd: 07-05-2008, 18.47 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) waarschuwt voor de krachtige oostenwind die er de komende dagen aan de kust staat.


Door de vakantie en het aanhoudende mooie weer trekken veel mensen naar het strand. De meegenomen drijfmiddelen vallen daarbij echter gemakkelijk ten prooi aan de oostenwind. Hierdoor drijven mensen bijna ongemerkt ver de zee in. In combinatie met het steenkoude water kan dat volgens de KNRM levensbedreigende situaties opleveren.

Volgens de Redding Maatschappij heeft de wind gisteren al meerdere mensen in problemen gebracht. Bij Katwijk belandde iemand bijvoorbeeld honderden meters uit de kust.

In Lemmer dreigden vier kleine kinderen in de problemen te komen bij de inlaat van een gemaal. Ook bij Stellendam kwamen er kinderen in de problemen omdat het luchtbed waarmee ze speelden door de aflandige wind in zee was gedreven. Eén persoon raakte hierdoor onderkoeld.
 
Het gebeurt tijdens de zomermaanden overigens regelmatig dat de strandwacht moet uitvaren om mensen te redden die door de aflandige wind te ver de zee op zijn gegaan. Op het strand wordt gedurende het bewakingsseizoen door middel van een rood-blauw geblokte vlak aangegeven dat er sprake is van een gevaarlijke, aflandige wind.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren