Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Zwemmer bijna overvaren in Vlissingen

Toegevoegd: 09-05-2008, 20.36 uur
Door: Roland de Jong
VLISSINGEN - De Vlissingse strandwacht heeft vrijdag een man gered die kort daarvoor bijna werd overvaren door een zeeschip.


De hulpdiensten kregen rond 19.10 uur de melding dat ter hoogte van de Zeevaartschool aan de Boulevard een zwemmer in de vaargeul lag en mogelijk in problemen was. De loods van het naderende schip kon een botsing met de zwemmer dankzij een forse koerswijzing nog net op tijd vermijden. Het schip passeerde de man daardoor op enkele meters afstand.

De zwemmer werd met de strandreddingboot van Vlissingen uit de koude zee gered. Op de eerste hulp post van het badstrand is de drenkeling, een 30-jarige man, door een ambulanceteam behandeld in verband met onderkoelingsverschijnselen.

Opgeroepen reddingsboten van de KNRM uit Westkapelle en Breskens hoefden dankzij de snelle reddingsactie van de strandwacht niet uit te varen. Zodoende werden zij weer teruggeroepen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Remco (12-5-2008 om 12:10)
Gelukkig is die man er levend vanaf gekomen. Zal echt een nachtmerrie voor hem ziin geweest!
Peer (12-5-2008 om 11:16)
Als je schroef afzet heb je geen druk op je roer, dus was het uitwijken niet mogelijk geweest, en ook al zet je de druk van je roer af, wordt je nog eronder gezogen, door de stroming rondom het schip.
Jehro (11-5-2008 om 23:59)
Misschien zette ze de schroef wel uit, toen ze de man voorbij voeren, niet aan gedacht he... ;)
Mario (11-5-2008 om 13:34)
@ R: hoe groot was het schip: containerschip, gasschip, binnenvaarder, autoschip... bij een aardig schip wordt je doorgaans toch wel ondergezogen , en bovendien is afstand inschatten op het water erg moeilijk, 5m kan zomaar 40m zijn hoor, zeker op een meter of 400 uit de kant neem ik aan
R (11-5-2008 om 10:06)
@ Peer, dit was zeer zeker een meter of 5 vanaf het zeeschip. en hij heeft dus het geluk gehad dat hij er heelhuids vanaf gekomen is. heb het met eigen ogen gezien..
Joost (10-5-2008 om 21:49)
Nee Martin loopt iets te concluderen wat hoogstwaarschijnlijk helemaal niet het geval is geweest, beetje jammer. Toch was het geen slimme actie van de zwemmer. Zeer goede actie van de loods en de KNRM.
Cookie-instellingen beheren