Weerbericht:
Perioden met (mot)regen, in de middag opklarend
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 13 km

Drukke dagen voor strandwachten

Toegevoegd: 10-05-2008, 22.50 uur
Door: Roland de Jong
DISHOEK - De strandwachten aan de Zeeuwse kust beleven tij-
dens deze haast zomerse dagen een drukke tijd. Met name de
combinatie met de vakanties zorgt voor drukte op de stranden.


De afgelopen week waren er diverse ernstigere EHBO-gevallen op de stranden. Het was onder meer raak bij Breezand in Vrouwenpolder en strandpaviljoen de Zeester bij Valkenisse. Bij de laatste melding moest de strandwacht de ambulancedienst assisteren bij iemand met een vermoedelijke hersenbloeding.
 
Woensdagavond brak iemand rond 20.10 uur op het Vlissingse Nollestrand zijn onderbeen en vrijdagavond kon de Vlissingse strandwacht een 30-jarige man uit zee redden die kort daarvoor bijna was overvaren door een groot zeeschip. 
 
Zaterdag kregen de strandwachten diverse meldingen voor de kiezen. Het ging met name om ouders die hun kinderen kwijt waren en daarom de hulp van de strandwacht inriepen. In twee gevallen, bij Dishoek en Zoutelande, waren de kinderen zelfs enkele uren vermist. Gelukkig werden alle kinderen weer heelhuids teruggevonden en afgeleverd bij hun ongeruste ouders.
 
Zoals gebruikelijk op drukke dagen moest er ook veel eerste hulp worden verricht. Het ging met name om personen met splinters en lichte verwondingen. Bij Dishoek brak iemand zijn teen. Ook moesten meerdere personen behandeld worden die iets in hun oog hadden gekregen.
 
De KNRM van Westkapelle moest om 17.55 uur in actie komen vanwege een bootje met motorproblemen. Het bootje is naar de Vlissingse haven gebracht. De collega's van het station Cadzand werden rond 15.25 uur opgeroepen om te helpen bij het vervoeren van een slachtoffer over het strand bij Groede. Met behulp van een plank had een vrouw getracht de milde branding te trotseren. Tijdens deze poging ging het mis, met als resultaat dat ze naar alle waarschijnlijkheid een rechterbovenbeenbreuk heeft opgelopen.
 
Omdat de temperaturen na maandag beginnen te dalen en omdat de vakanties dan ook weer voorbij zijn verwacht de strandwacht dat het volgende week ook op het strand minder druk is dan in de afgelopen week.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vonck (12-5-2008 om 00:15)
Ik ga helemaal niets op mijn kids schrijven met een stift! Als ik ze mee neem naar t strand of iets houd ik ze contstant in de gaten.. Soms zitten dr van die kleintjes bij t water te spelen, en ma ligt 150m verder met dr ogen dicht te bakken. Er kan wel iemand met kwaad in de zin rondlopen.
Schadelijk (11-5-2008 om 22:03)
Beste lezers, met een stift op de huid schrijven van kinderen kan ook schadelijk zijn. In de handel zijn genoeg spulletjes zoals bandjes voor rond de pols bv waar je met pen of stift op kan schrijven te koop. Bereid je dus voor als je weg gaat en weet dat je je kinderen uit het oog kan verliezen.
Goudzwaard (11-5-2008 om 12:14)
Hallo beste ouders... Ik lees nog al eens dat er kinderen vermist worden op een strand. Wat ik dus doe als ik naar strand of een pretpark of dierentuin ga, is bij de kinderen op hun arm met merkstift mijn mobiele nummer op hun arm schrijf.
Ron (11-5-2008 om 01:43)
Tis simpel , kinders met zwart viltstift het gsm nummer op rug zetten, zo kunnen ze iemand laten bellen als ze ouders kwijt zijn. zag ik op tv , super dit.
Cookie-instellingen beheren