Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

'Brand' in school M'burg blijkt examenstunt

Toegevoegd: 16-05-2008, 12.11 uur
'Brand' in school M'burg blijkt examenstunt
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De brandweer heeft vrijdagochtend een brand- en ontruimingsoefening gehouden op de CSW-vestiging aan de Elzenlaan in Middelburg.


In het kader van de laatste lesdag voor de eindexamenleerlingen van HAVO en VWO liet sectordirecteur I. Geschiere rond 11.20 uur het ontruimingsalarm afgaan, waarna alle leerlingen en docenten de school moesten verlaten. Ze moesten zich vervolgens verzamelen op het plein voor de school.

De brandweer speelde mee met de oefening en kwam kort na de start van de ontruiming met toeters en bellen aanrijden. Er werden diverse slangen afgerold en omdat er ook met rook werd geoefend werd ook een overdrukventilator ingezet. De school werd door de spuitgasten nagelopen op de aanwezigheid van achterblijvers. De leerlingen werden in de tussentijd op afstand gehouden.

Na een half uur werd de oefening beëindigd en konden de leerlingen en docenten naar het sportveld achter de school voor het spelprogramma van de eindexamencommissie.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Brandweerman (16-5-2008 om 22:39)
Ik denk dat dit al afgeproken was VOOR die brand in de TU van Delf! Niet te geloven dat dit om een rustig donderdagmorgenuurtje verzonnen is, dus bezorgde moeder, dit stond al dagen gepland. En zeg je niet zomaar af omdat er toevallig daar brand is geweest...
Jan (16-5-2008 om 21:22)
@Liesbeth: zo'n serieuze oefening plan je ruim van te voren en dan kun je geen rekening houden met Delft (of was die ook gepland?). Scholen moeten immers jaarlijks een oefening doen... Het was een super geslaagde dag op de CSW!!
Silverado (16-5-2008 om 20:33)
@ Liesbeth, dan hadden de smart boys van de TU vast nog nooit gehoord van digitaliseren.. Beetje dom om oude waardevolle papieren niet digitaal vast te leggen.. voor hetzelfde geld was de TU niet afgebrand maar hadden ze last gehad van papierkevertjes ofzo: zeg maar dag tegen je tekeningen.
Liesbeth (16-5-2008 om 17:35)
Reactie op Arjan: De tekeneningen van de oude architecten zijn met het handje getekend. En daar is wel heel erg moelijk een backup van te maken. Tegenwoordig is het inderdaad zo dat je overal backups van kan en moet maken , anders ben je inderdaad alles kwijt. Maar de geschiedenis is weg.
Reinier (16-5-2008 om 17:29)
Bij ons waren ze het dak op gegaan met papier rollen enzo was ook lachen! totdat de beveiliging kwam.. die lagen achteraf ook in een deuk... nog op foto geweest enzo, inbraaakalarm was afgegaan:D
Meee (16-5-2008 om 17:27)
Ik vind het een leuke actie! Helemaal niks mis mee en ik vind het weinig te maken hebben met de TU.
Cookie-instellingen beheren