Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
95 files van totaal 376 km

'Brand' in school M'burg blijkt examenstunt

Toegevoegd: 16-05-2008, 12.11 uur
'Brand' in school M'burg blijkt examenstunt
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De brandweer heeft vrijdagochtend een brand- en ontruimingsoefening gehouden op de CSW-vestiging aan de Elzenlaan in Middelburg.


In het kader van de laatste lesdag voor de eindexamenleerlingen van HAVO en VWO liet sectordirecteur I. Geschiere rond 11.20 uur het ontruimingsalarm afgaan, waarna alle leerlingen en docenten de school moesten verlaten. Ze moesten zich vervolgens verzamelen op het plein voor de school.

De brandweer speelde mee met de oefening en kwam kort na de start van de ontruiming met toeters en bellen aanrijden. Er werden diverse slangen afgerold en omdat er ook met rook werd geoefend werd ook een overdrukventilator ingezet. De school werd door de spuitgasten nagelopen op de aanwezigheid van achterblijvers. De leerlingen werden in de tussentijd op afstand gehouden.

Na een half uur werd de oefening beëindigd en konden de leerlingen en docenten naar het sportveld achter de school voor het spelprogramma van de eindexamencommissie.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Roos (16-5-2008 om 16:39)
Het is juist een hele goede actie. De brandweer wist ervan. Het is juist een goede oefening, voor de brandweer en voor de leerlingen. Is super belangrijk, het kan niet vaak genoeg geoefend worden!
Arjan (16-5-2008 om 16:38)
@liesbeth, Hoe vaak moet het nog herhaald worden, dat je backups/kopiëen moet hebben. Buiten de muren gebouw, 6 maanden kan dan niet weg zijn. Je maquette oke, maar tekeningen? Helaas werkt de huidige apparatuur te goed, anders doe je het uit ervaring.
Jan (16-5-2008 om 16:37)
Ooit gehoord van een oefening??
Ik (16-5-2008 om 16:06)
Lache!
Moeder (16-5-2008 om 14:56)
Vind zoiets eigelijk geen grap stel je voor dat het echt is de volgende keer. Dan denken ze ook dat het een grap is. Nee met zoiets moet je geen grapjes uithalen.. Een moeder.
Liesbeth (16-5-2008 om 14:39)
Examenstunten oké, maar om nu dit te doen net nu de TU Bouwkunde is afgefikt. Is niet zo leuk als je school echt affikt net als de TU , waar je afstudeer opdrachten liggen waar je zo'n 5 à 6 maanden aan hebt gewerkt en dat door een brand allemaal verdwenen is.
Cookie-instellingen beheren