Weerbericht:
In het westen bewolkt met regen, in het oosten droog en wat zon
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 11 km

'Brand' in school M'burg blijkt examenstunt

Toegevoegd: 16-05-2008, 12.11 uur
'Brand' in school M'burg blijkt examenstunt
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De brandweer heeft vrijdagochtend een brand- en ontruimingsoefening gehouden op de CSW-vestiging aan de Elzenlaan in Middelburg.


In het kader van de laatste lesdag voor de eindexamenleerlingen van HAVO en VWO liet sectordirecteur I. Geschiere rond 11.20 uur het ontruimingsalarm afgaan, waarna alle leerlingen en docenten de school moesten verlaten. Ze moesten zich vervolgens verzamelen op het plein voor de school.

De brandweer speelde mee met de oefening en kwam kort na de start van de ontruiming met toeters en bellen aanrijden. Er werden diverse slangen afgerold en omdat er ook met rook werd geoefend werd ook een overdrukventilator ingezet. De school werd door de spuitgasten nagelopen op de aanwezigheid van achterblijvers. De leerlingen werden in de tussentijd op afstand gehouden.

Na een half uur werd de oefening beëindigd en konden de leerlingen en docenten naar het sportveld achter de school voor het spelprogramma van de eindexamencommissie.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Organisatielid (17-5-2008 om 16:40)
... toiletten wilden we deze keer de school laten zien wat er hoort te gebeuren. De rook en brandweerauto waren dus puur ingezet om het een goede brandoefening te maken, zodat er geen mensen expres achterbleven. En deze stunt was inderdaad al maanden geleden gepland.
Organisatielid (17-5-2008 om 16:39)
Ik zat in de organisatie van deze 'stunt'. Het was de bedoeling hiermee een onaangekondigde brandoefening te houden. Omdat bij normale brandoefeningen niemand goed reageert en iedereen te rustig aan doet en mensen zich zelfs verstoppen op...
Jolanda (17-5-2008 om 16:38)
Waarom maakt iedereen zich altijd zo druk. Het is gewoon een leuke actie en daar verandert Delft echt niks aan,gewoon toeval. De kinderen hebben een hele leuke dag gehad, zonder vandalisme (is toch ook veel waard). Ik wens alle leerlingen veel succes met hun examens.
Jan van Souburg (17-5-2008 om 12:35)
Het staat er toch duidelijk, het is/was een oefening en voor de mensen die hiet zo negatief op reageren bedenk eens als er echt brand was geweest met slachtoffers wat was dan de reactie, waarom hebben ze niet geoefend?
Brandweerman (17-5-2008 om 10:44)
Beetje overdreven reactie hoor! Men moet is niet op alle slakken zout gooien. Aan de andere kant van de wereld worden zonder reden dagelijks vermoord en hier maken wij ons eigen druk over de brandweer wanneer men wel of niet kan oefenen. het zij realistisch, het zij met een oefening! Get a life!
J-L S (16-5-2008 om 23:58)
Slechte stunt...niet gepast . Denk aan de 3 overleden brandweer mannen,en de T.U. Moet altijd zo dom gedaan worden,snap het niet. Grappig ? nee om te brullen,hoe kun je zo stom zijn
Cookie-instellingen beheren