Weerbericht:
Tropisch warm en zonnig
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 9 km

Lonink: Checkpoint half jaar dicht na inval

Toegevoegd: 16-05-2008, 18.36 uur
Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Coffeeshop Checkpoint in Terneuzen moet een half jaar dicht. Dat voornemen heeft burgemeester Jan Lonink van Terneuzen vrijdag bekend gemaakt.


De coffeeshop is inmiddels op de hoogte gesteld. De sanctie is volgens de gemeente een direct gevolg van de massale inval door politie en justitie in juni 2007. Toen werd in het gebouw 4.489,8 gram softdrugs aangetroffen, waaronder 3.610 joints. De landelijk vastgestelde maximaal toegestane voorraad is echter 500 gram. De aangetroffen hoeveelheid was dus bijna negen keer zo groot.

De naam Checkpoint mag na de tijdelijke sluiting overigens niet langer worden gevoerd door het café en het restaurant, maar uitsluitend nog door de coffeeshop.

Checkpoint heeft twee weken om op het voorgenomen besluit te reageren. Eind mei is er een (besloten) hoorzitting. Daarna wordt het besluit definitief. Checkpoint kan dan bij de rechtbank in Middelburg om schorsing van het besluit verzoeken door een voorlopige voorziening aan te vragen.

Justitie en politie hebben volgens de gemeente verzekerd dat tegen illegale drugshandel als gevolg van de sluiting van Checkpoint adequaat zal worden opgetreden.

Terneuzen kent sinds 1995 een beleid voor twee gedoogde verkooppunten, namelijk Checkpoint en Miami. De shops ontvangen gemiddeld zo’n 2.300 tot 2.900 voornamelijk Belgische en Franse bezoekers per dag. Vanwege overlast in het centrum is Terneuzen van plan beide shops te verplaatsen naar een nieuwe locatie buiten het centrum.
 
De nu opgelegde sanctie en de verhuizing staan los van elkaar. De tijdelijke sluiting heeft dus geen gevolgen voor een eventuele toekomstige verplaatsing. Verder staat de sanctie los van verder strafrechtelijk onderzoek, aldus de gemeente in een persbericht.
 
Zie ook:
-
Veel te veel drugs bij coffeeshop Checkpoint (05-06-2007)
- 'Checkpoint krijgt alleen waarschuwing' (04-06-2007)
- Grote politie-inval bij Checkpoint Terneuzen (01-06-2007)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Meee (17-5-2008 om 15:19)
Voorgoed sluiten, dan zijn wij hier van die aso-Fransen af. Of zet het ergens in de polder waar niemand komt, dan heeft niemand er last van.
Sander Pieters (17-5-2008 om 14:49)
Slaat nergens op! Moeten ze dan de laatste 3/4 van de dag "nee" verkopen omdat ze maar 500 gr mogen hebben? Zodat die mensen het dan in het illigale circuit moeten halen? Meer overlast en daar heft de staat dan geen belasting over,dus wie snijdt wie nu eigenlijk in de vingers met die sluiting?
Rob (17-5-2008 om 09:58)
Waar slaat dit op? Gewoon open laten. Dit is het probleem weer verplaatsen naar andere plaats in de binnenstad. Komt er trouwens ook weer een bord te staan aan grens van Terneuzen van 'Checkpoint is half jaar gesloten'??
Nathalie (17-5-2008 om 09:50)
Waarom alleen Checkpoint en niet Miami beetje hypocriet om de één wel te sluiten en de ander niet. De gemeente verdient genoeg aan Checkpoint: boetes voor verkeerd parkeren enz. Ze houden het parkeer terrein ook nog schoon, vind het onterecht. Gezellige tent, nooit geen gedonder.
Willy (17-5-2008 om 08:36)
Hoezo overlast in de binnenstad? Wat denkt u van het extra verkeer, dat hier langs komt razen, dus extra lawaai en vuiluitstoot. Buiten zitten is er voor ons niet meer bij, dankzij het gedoogbeleid, gemeente dank u wel.
John (17-5-2008 om 08:17)
Allemaal gelul. Ik gebruik dat spul ook niet, maar het is er nu eenmaal. De Nederlandse overheid loopt er altijd over te zeiken maar ze steken wel de poen in hun zak wat de belasting er van in pikt, en dat gaat om miljoenen...
Cookie-instellingen beheren