Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
71 files van totaal 265 km

Ook brandweer Schoondijke start protestactie

Toegevoegd: 17-05-2008, 10.14 uur
Ook brandweer Schoondijke start protestactie
Door: Roland de Jong
SCHOONDIJKE - In navolging van de brandweerpost Cadzand heeft ook de groep Schoondijke een protestactie gestart tegen de voorgenomen sluiting van hun kazerne.
 
Woensdag werd bekend dat het gemeentebestuur van Sluis heeft besloten de kazernes van Cadzand en Schoondijke te sluiten vanwege de komst van één grote, centrale brandweerpost in Oostburg. Met de komst van de kazerne is een bedrag gemoeid van bijna twee miljoen euro.
 
Cadzand startte donderdag een protestactie waarbij werd opgeroepen om naar [email protected] e-mails te sturen met de tekst 'Laat brandweer Cadzand bestaan...'. Schoondijke roept nu op hetzelfde te doen omdat ze vindt dat de veiligheid van de inwoners van Schoondijke door de sluiting in gevaar komt. De e-mails voor het behoud van de post in Schoondijke kunnen naar [email protected].
 
Cadzand heeft inmiddels overigens al ongeveer 165 protestmails ontvangen. De e-mails komen volgens Michel Jansens van de brandweergroep Cadzand uit het hele land: "De mails komen van toeristen, brandweercollega's en eigen bevolking. Ook de ondernemers zijn zeer verontwaardigd over de plannen".


Vrijdag maakte het KNRM-station van Cadzand overigens bekend solidair te zijn met de brand-weerlieden uit diezelfde plaats. Ze gaf aan het besluit van de gemeente te betreuren en te hopen op 'beter nieuws'. Verder gaven de hulpverleners aan te hopen dat het gemeentebestuur de noodzaak van het behoud van de posten toch bleef onderschrijven.
 
Zie ook:
- Brandweer Cadzand start protestactie (15-05-2008)
- Sluis wil twee brandweerkazernes sluiten (15-05-2008)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Toerist (17-5-2008 om 16:00)
Goed beleid gemeente. Maar krijgen we als we naar de camping Napoleon hoeve gaan bij het inchekken nu voortaan een brandblusser in bruikleen of gelijk een bodybag? want je moet toch wat als er geen brandweer meer is!
één van de vele bezorgde burgers (17-5-2008 om 15:12)
Door het 'zoveelste' idiote plan van de gemeente Sluis om kazerne Schoondijke te sluiten zijn naast de inwoners van Schoondijke zelf ook inwoners en de vele toeristen van metname Groede, Nieuwvliet en Breskens het slachtoffer bij grote incidenten als elke minuut telt.
Bewoner (17-5-2008 om 14:21)
Mensen denk eens na: ook al gaan deze korpsen er wel uit, we gaan dan nog meer belasting betalen want dan moeten er in Oostburg in de kazerne van 2 miljoen extra beroepsen bij. Wie denk je dat dan gaat betalen?
Edwin (17-5-2008 om 13:06)
Een nieuwe kazerne in Oostburg? Wie gaat dat betalen? Van geen wonder dat ze de broekriem gaan aantrekken. Schoondijke heeft een prachtige kazerne ,wat zonde is om niet te gebruiken. Geen wonder dat de gemeente op en te kort heeft. Schandalig,zo hebben we over een aantal jaren niets meer!
Pompierke (17-5-2008 om 11:25)
Wateroverlast wat de laatste paar jaar steeds meer voorkomt: Aangezien het rioolstelsel het vele water niet aankan, er steeds meer huishoudens een beroep op de brandweer zullen doen kan de gemeente haar inwoners niet in het water laten zitten! Schadeclaims...dus geen kostenbesparing!
Cookie-instellingen beheren