Weerbericht:
In het westen bewolkt met regen, in het oosten droog en wat zon
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 9 km

Ook brandweer Schoondijke start protestactie

Toegevoegd: 17-05-2008, 10.14 uur
Ook brandweer Schoondijke start protestactie
Door: Roland de Jong
SCHOONDIJKE - In navolging van de brandweerpost Cadzand heeft ook de groep Schoondijke een protestactie gestart tegen de voorgenomen sluiting van hun kazerne.
 
Woensdag werd bekend dat het gemeentebestuur van Sluis heeft besloten de kazernes van Cadzand en Schoondijke te sluiten vanwege de komst van één grote, centrale brandweerpost in Oostburg. Met de komst van de kazerne is een bedrag gemoeid van bijna twee miljoen euro.
 
Cadzand startte donderdag een protestactie waarbij werd opgeroepen om naar [email protected] e-mails te sturen met de tekst 'Laat brandweer Cadzand bestaan...'. Schoondijke roept nu op hetzelfde te doen omdat ze vindt dat de veiligheid van de inwoners van Schoondijke door de sluiting in gevaar komt. De e-mails voor het behoud van de post in Schoondijke kunnen naar [email protected].
 
Cadzand heeft inmiddels overigens al ongeveer 165 protestmails ontvangen. De e-mails komen volgens Michel Jansens van de brandweergroep Cadzand uit het hele land: "De mails komen van toeristen, brandweercollega's en eigen bevolking. Ook de ondernemers zijn zeer verontwaardigd over de plannen".


Vrijdag maakte het KNRM-station van Cadzand overigens bekend solidair te zijn met de brand-weerlieden uit diezelfde plaats. Ze gaf aan het besluit van de gemeente te betreuren en te hopen op 'beter nieuws'. Verder gaven de hulpverleners aan te hopen dat het gemeentebestuur de noodzaak van het behoud van de posten toch bleef onderschrijven.
 
Zie ook:
- Brandweer Cadzand start protestactie (15-05-2008)
- Sluis wil twee brandweerkazernes sluiten (15-05-2008)


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tim (19-5-2008 om 21:46)
Iedere zich zelf respecterende gemeente bestuur neemt minimaal een maal per jaar een volkomen nutteloze beslissing. Een gemeentebestuur wat de indruk geeft om voor de bevolking bezig te zijn is, heeft recht op een subsidie uit de cultuurpot, die kunnen n.l. fantastisch toneel spelen...
Burger (17-5-2008 om 19:15)
De gemeente Sluis kan het zich wel permiteren om weer z'n slordige 2 miljoen uit te geven voor een kazerne!!!!!
Spuitertje (17-5-2008 om 18:54)
Te koop. Gemeentehuis van Sluis locatie Oostburg. Weinig gebruikt alleen als uitrusthuis. Alleen in de avond te bezichtigen want overdag wordt er geslapen. Als je veel geld heb krijg je het college erbij die helpen je er dan wel vanaf met een of ander onderzoekje of nutteloos project.
Bewoner (17-5-2008 om 16:26)
Het is toch niet te geloven! Dat z'n mooie locatie van de brandweer in Schoondijke weg moet. Het is zowat de enige kazerne die centraal zit, vlug weg is en gelijk op de grote weg is. Terwijl andere korpens met een bloedgang door de straten van het dorp moet voor ze de grote weg hebben bereikt.
Tinky winky (17-5-2008 om 16:10)
Euregio tuinen, groede podium, sluis aan zee, herinrichting brekens en cadzand-bad. Wethouders op non actief, pensioen wille. Anders doen we nog eens een onderzoekje hier en daar. Burgers wordt eens wakker: volgend jaar 10% en daarna elk jaar 5% meer belasting en de veilgheid is weg!
Eefje (17-5-2008 om 16:04)
Toch nog een geluk dat de vrijwilligers wel aan onze veiligheid denken alleen jammer dat de hoge heren in het gemeente huis er anders over denken. Misschien moeten ze er daar eens de bezem doorhalen met hun hoge salarissen want die liggen allemaal een schaal hoger dan in andere gemeentes.
Cookie-instellingen beheren