Weerbericht:
Overwegend bewolkt, meest droog en vrij koud
Verkeersinformatie:
Geen files

Toezicht Veiligheidsregio opgeheven

Toegevoegd: 17-05-2008, 17.20 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Het verscherpte toezicht door de Inspectie voor de Gezondheidszorg op de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) is vrijdag opgeheven. Dat heeft de VRZ bekend gemaakt.
 
Sinds juni 2007 stond de organisatie onder toezicht nadat was gebleken dat de coördinatie van medische hulp bij rampen niet meer kon worden gegarandeerd. Aanleiding was het gebrek aan personeel.
 
Naar aanleiding van het toezicht werd een speciaal plan van aanpak gemaakt. Het plan is vrijdag tijdens een bezoek van de inspectie getoetst. Vooraf waren al gesprekken gevoerd met de directie van de GHOR (Geneeskundige Hulpverlening bij Ongevallen en Rampen) en enkele medewerkers.


Ook is er gepraat met directeur F.J.G.M. Captijn van de Veiligheidsregio Zeeland en burgemeester A.J. Huisman van Reimerswaal, die in het Dagelijks Bestuur portefeuillehouder GHOR is. Hierna werd besloten dat de situatie de goede kant op ging en dat het verscherpte toezicht dus niet meer nodig was.

De VRZ benadrukt overigens dat tijdens het verscherpt toezicht de continuïteit van zorg in de reguliere geneeskundige hulpverlening (ambulancezorg, ziekenhuiszorg) nooit in het geding is geweest, maar dat er alleen sprake was geweest van onvoldoende geneeskundige leiding en coördinatie bij rampen.

Over een half jaar wordt de voortgang van de situatie opnieuw beoordeeld.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren