Weerbericht:
Bewolkt, in het noorden en oosten ook zon. Morgen af en toe motregen
Verkeersinformatie:
37 files van totaal 134 km

Gewonde bij flatbrand Boszicht Goes

Toegevoegd: 17-05-2008, 23.17 uur
Gewonde bij flatbrand Boszicht Goes
Door: Brandweer Goes
GOES - Zaterdagavond rond kwart over negen is de bewoner van een woning in de torenflat Boszicht gewond geraakt toen hij probeerde om een in brand geraakte frietpan te blussen.


De Goese brandweer werd rond 21.20 uur gealarmeerd voor een binnenbrand in de torenflat in Goes-Zuid. Er werd uitgerukt met een tankautospuit en de autoladder.

Ter plaatse aangekomen ging vier brandweerlieden en de bevelvoerder naar de flatwoning op de zesde verdieping. Zij namen een speciale aanvalskorf mee die is ontwikkeld voor de brandbestrijding in flatgebouwen.

Beneden koppelde de pompbediener aan op de stijgleiding van de torenflat Boszicht. Via deze leiding kan vanaf de begane grond aan de buitenkant bluswater naar de verdieping gepompt worden waar de brand woedt. Op die betreffende verdieping worden slangen aangekoppeld die in de aanvalskorf mee naar boven zijn genomen.

Na een eerste verkenning in de woning bleek dat het vuur al gedoofd was. De 31-jarige bewoner had het vuur geprobeerd te doven met water. Hierdoor was echter een steekvlam ontstaan. De man is daarna meteen onder de douche gesprongen. Hij heeft tweedegraads brandwonden opgelopen op buik en onderarmen.

Er werd eerste hulp verleend aan de bewoner van het pand in verband met het verbrandingsletsel. Kort na de brandweer arriveerde ook een ambulance ter plaatse om het slachtoffer te verzorgen en af te voeren naar het Oosterscheldeziekenhuis.

De werkzaamheden van de brandweer bleven beperkt tot een nacontrole en het ventileren van de woning. Over de precieze verwondingen van het slachtoffer en over de oorzaak en schade van de brand is momenteel nog niets bekend.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Anoniem (19-5-2008 om 09:30)
Toch verbazingwekkend dat er nog steeds mensen zijn die denken dat je met water een frituurbrand kan blussen.. ondanks alle voorlichtingen, demo's en open dagen..
Reinier (18-5-2008 om 23:02)
Dat wilt niks zeggen, er zijn ook zat mensen die in paniek raken en zown ding verkeerd gebruiken, waardoor gevolgen NOG erger kunnen zijn
Jan (18-5-2008 om 21:20)
Eigenlijk zou een ieder een blusdeken moeten bezitten en die in keuken ophangen, dan waren de brandwonden minder ernstig
Cookie-instellingen beheren