Weerbericht:
Vandaag van het noordwesten uit bewolking
Verkeersinformatie:
55 files van totaal 209 km

Wielrenner gewond bij ongeval

Toegevoegd: 18-05-2008, 14.26 uur
Door: Manfred Berrevoets
'S-HEER ARENDSKERKE - Op de Kwekerijweg bij 's-Heer Arendskerke zijn zondagmiddag enkele wielrenners ten val gekomen. Een 54-jarige man uit de gemeente Veere raakte gewond.


Het ongeval vond rond tien voor één plaats nabij de kruising van de Kwekerijkweg met de Grotedijk. De 54-jarige man reed in een groepje van vijf wielrenners en raakte met zijn stuur een 40-jarige wielrenner uit Kapelle naast hem. Hierdoor raakte hij uit balans en viel op de grond.

De man is door het ambulancepersoneel behandeld en overgebracht naar het ziekenhuis. Door de valpartij liep de man schaafwonden op en heeft zijn sleutelbeen gebroken.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kevin (21-5-2008 om 16:57)
Ben het eens met dat iedereen moet uitkijken,stukje trug zei iemand iets over rekening houden met elkaar ?daar zie ik bij de meeste wielrenners weinig van. over de weg rijden terwijl er een fietspad naast ligt..op polderwegen met 3 naast elkaar fietsen.en ik moet rekening houden met wielrenners ?
Wurzel (19-5-2008 om 18:54)
Goed voor je kijken, echt dat helpt enorm!! Doe het zelf ook regelmatig en scheelt een hoop schuivers/aanrijdingen en valpartijen. Mijn ervaring is dat de heren wielrijders niet uit hun doppen kijken. Heb er al regelmatig een tegen m'n spiegel gehad, ik ga namelijk ook niet opzij.
Joost (19-5-2008 om 17:36)
Nogmaals een reactie. mij valt op dat in de meeste reacties het eigenbelang prevaleert. laten we nu eens rekening houden met elkaar, als de situatie het niet toelaat, dan snelheid terugnemen. Geldt voor iedereen, dus alle openbare weggebruikers!!
John (19-5-2008 om 16:47)
@Kobuss. Die max snelheden voor bv brom en snorfietsen hebben een reden, alsook dat brommers op bepaalde plekken op de weg moeten. Als je dat in gedachte neemt is het toch ook raar dat je op het fietspad ineens wel ingehaald wordt door een sprintende wielrenner met 50 a 60km/h. of niet ?
Kobuss (19-5-2008 om 13:23)
Als zelfs fietsers een max.snelheid gaan krijgen, waar gaat t dan naartoe? Mogen tennissers dan met n max snelheid n bal serveren, en mogen voetballers ook niet harder dan 8 km/u achter n bal aan rennen?? Een balletdanser een pirouet niet sneller maken dan een bepaalde snelheid?
John (19-5-2008 om 10:55)
@Berny je zal er inderdaad wel sneller als 25km/h op kunnen fietsen op een goede weg en afgezet parcours, maar anticiperen op andere weggebruikers/situaties op de openbare weg gaat gewoon niet. 180km/h kunnen de meeste auto's ook wel aan maar is onverantwoord op de openbare weg om dezelfde redenen
Cookie-instellingen beheren