Weerbericht:
Af en toe zon en kans op een (onweers)bui
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Zoekactie naar duiker bij Zierikzee

Toegevoegd: 18-05-2008, 15.57 uur
Zoekactie naar duiker bij Zierikzee
Door: Manfred Berrevoets
ZIERIKZEE - De hulpdiensten zijn zondagmiddag uitgerukt voor een zoekactie naar een vermiste duiker nabij de Zeelandbrug bij Zierikzee.


Rond drie uur werd er door duikers alarm geslagen dat er iemand vermist zou worden ter hoogte van de eerste peiler van de Zeelandbrug aan de kant van de Weg naar de val (N256) bij Zierikzee. De duikers hadden onder water slecht zicht en misten hun collega.

De brandweer rukte uit met een tankautospuit en duikploegen uit Middelburg, Goes en Tholen. Na korte tijd kon de duiker zelfstandig uit het water komen. De duiker raakte voor zover bekend niet gewond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Sobat Kras (18-5-2008 om 19:41)
In mijn tijd als duiker bij brandweer Vldg was het ondenkbaar dat je niet aangelijn naar beneden ging. Als je samen moest zoeken, meestal in dik zwartwater, dan was het ondenkbaar dat je niet door middel van een 1 meter lange buddylijn met elkaar verbonden was. Reden , Je eigen Veiligheid
Kees (18-5-2008 om 19:22)
Buddylijn levensgevaarlijk of niet ligt puur aan de ervaring van zij die deze lijn gebruiken.In Zeeland waar het zicht bijna altijd slecht is moet het duiken met een buddylijn verplicht worden gesteld. Alleen zo kan men elkaar als duikende buddy's nooit en te nimmer kwijt raken.
Erik (18-5-2008 om 18:53)
Marcel:Je weet niet waar je over praat; kijk alle ongevallen van de laatste jaren eens na. Dat lijntje van een paar euro had een wereld van verschil gemaakt.Bovendien heb ik dit al eens "live" ondervonden als er 1 een noodopstijging maakt kan de ander hem genoeg afremmen voor een juiste opstijging.
Aren (18-5-2008 om 18:52)
Vraag gewoon aan de duikers die er uit komen hoe het zicht was, bij de brug is het 98 van de 100 x slecht, en als het slecht is neem dan geen risico en ga niet naar beneden en met een buddylijn is het toch veilig duiken , je bent je buddy niet kwijt.
Marcel (18-5-2008 om 18:36)
Buddylijn is levensgevaarlijk! Als er 1 te snel omhoog gaat ben je allebei aan de beurt.Vooral van die mensen die met een buddylijn tussen hun in(liefst zo lang mogelijk) je tegemoet komen en doordat ze aan de lijn zitten helemaal nergens meer naar kijken of opletten hun tegenliggers bijna opknopen
J de Muynck (18-5-2008 om 17:59)
Wat zoeken deze duikers bij de pijlers van de zeelanbrug? Sterke stroming slecht zicht, risico voor niet beroepsduikers erg hoog. Verbieden 1000 m,ter weerszijden van de brug.
Cookie-instellingen beheren