Weerbericht:
Vannacht en vanochtend plaatselijk dichte mist
Verkeersinformatie:
Geen files

Zoekactie naar duiker bij Zierikzee

Toegevoegd: 18-05-2008, 15.57 uur
Zoekactie naar duiker bij Zierikzee
Door: Manfred Berrevoets
ZIERIKZEE - De hulpdiensten zijn zondagmiddag uitgerukt voor een zoekactie naar een vermiste duiker nabij de Zeelandbrug bij Zierikzee.


Rond drie uur werd er door duikers alarm geslagen dat er iemand vermist zou worden ter hoogte van de eerste peiler van de Zeelandbrug aan de kant van de Weg naar de val (N256) bij Zierikzee. De duikers hadden onder water slecht zicht en misten hun collega.

De brandweer rukte uit met een tankautospuit en duikploegen uit Middelburg, Goes en Tholen. Na korte tijd kon de duiker zelfstandig uit het water komen. De duiker raakte voor zover bekend niet gewond.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mario (20-5-2008 om 13:59)
Ja frans, en op de weg zeker ook alleen beroepsschauffeurs? Gewoon goede afspraken maken: buddycheck, buddylijn, en na 1 minuut zoeken naar boven. Ook zouden ze beter moeten communiceren zodat je buddy weet wat er speelt vòòr er iets mis gaat.
Frans Lippers (19-5-2008 om 17:48)
Een lijn daar is soms ook link. Als je buddy in problemen raakt is het zeker niet simpel om hem eruit te krijgen. Beter 1 dood dan 2. Een verbod voor sportduikers is een levensbesparend idee, en zo zijn er trouwens vele goeie ideeen in nederland maar de overheid is bang voor overbevolking?
Nathalie (19-5-2008 om 08:00)
Wat mij verbaasd dat je gewoon een 6 daagse opleiding kan volgen terwijl de prof duikersopleiding erg pittig en zwaar is de amateurduikers kennen schijnbaar de regels niet goed
Wouter (19-5-2008 om 00:02)
Dit heeft niets met buddylijn maar met voorbereiding te maken. Spreek af dat je na een minuut zoeken opstijgt, je ziet elkaar dan weer terug boven water. Scheelt weer een ritje voor de hulpdiensten. En zorg voor fatsoenlijke verlichting zodat je elkaar niet kwijt raakt.
Peer (18-5-2008 om 23:15)
Ben blij dat het dit keer goed afgelopen is maar het is weer wachten op het volgende dodelijke slachtoffer....helaas.
Ineke (18-5-2008 om 20:47)
Buddylijn gevaarlijk? Kom nou! zelf onder vonden dat de buddy iets anders wilde als ik. Einde duik. Zonder lucht met lijn, leven gered. Goede afspraken en een touwtje van een paar euro kunnen echt levens reden.
Cookie-instellingen beheren