Weerbericht:
Van tijd tot tijd onweersbuien. Morgenmiddag veel regen
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 93 km

Brandweer voert actie in Schoondijke

Toegevoegd: 19-05-2008, 19.16 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

SCHOONDIJKE - De brandweer van Schoondijke is maandag met toeters en bellen door het dorp gereden om de aandacht te trekken voor de voorgenomen sluiting van de brandweerposten in Schoondijke en Cadzand.
 
Even na 18.00 uur gingen brandweerlieden met het voertuig richting de Prinses Beatrixstraat om vanaf daar huis- aan huis handtekeningen op te halen tegen de sluiting. Afgezien van een enkeling die niet thuis was, werd er flink gekrabbeld. Volgens brandweerman Ivo de Geijsel zijn er inmiddels al honderden handtekeningen opgehaald.
 
De brandweer wil de handtekeningen binnenkort aanbieden aan het gemeentebestuur van Sluis, dat de voorgenomen sluiting afgelopen woensdag bekend maakte. Cadzand voert een soortgelijke actie en gaat deze week ook langs de deuren.
 
Mensen die ook hun steun willen betuigen kunnen e-mailen naar [email protected]. Ook kan er een berichtje achtergelaten worden op http://www.brandweersluiting.hyves.nl/.


Zie ook:
-
Ook Schoondijke start protestactie (18-05-2008)
- Brandweer Cadzand start protestactie (15-05-2008)
- Sluis wil twee brandweerkazernes sluiten (15-05-2008)


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Wilm (19-5-2008 om 20:29)
4 minuten zouden ze erover moeten doen om vanuit oostburg naar schoondijke . eerst moeten de vrijwilligers op de kazerne geraken en daarna hun kleding aandoen dan de wagen in en karren maar en dat alles binnen 4 minuten . waar rijden ze in feraries schandalig gewoon dat ze de korpsen willen sluiten
Cookie-instellingen beheren