Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
54 files van totaal 182 km

Opnieuw inval coffeeshop Checkpoint Terneuzen

Toegevoegd: 20-05-2008, 22.35 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Politie en justitie hebben dinsdagavond een grote inval gedaan bij coffeeshop Checkpoint aan de Scheldeboulevard in Terneuzen. Ook op dertien andere locaties in Zeeland werden invallen gedaan. Drie personen zijn aangehouden.


Vandaag werden enkele kilo’s softdrugs gevonden in het pand van Checkpoint. Op diverse andere locaties trof justitie enkele tientallen kilo’s softdrugs aan. Tevens werd administratie en geld in beslag genomen. Er werden drie verdachten aangehouden. Het gaat om de eigenaar (56) van Checkpoint en twee inkoopmedewerkers (34 en 36 jaar), welke allen woonachtig zijn in Terneuzen.

De inval volgt volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg op de inval in juni vorig jaar waarbij veel meer drugs werd aangetroffen dan was toegestaan. Toen werden in de coffeeshop 5,1 kilo softdrugs en 1.600 voorgedraaide joints aangetroffen.
 
In het naburige pand, dat door de coffeeshop als opslagplaats werd gebruikt, stuitte de politie op 92,2 kilo softdrugs en ruim 6.400 voorgedraaide joints. De landelijk vastgestelde maximaal toegestane voorraad is echter 500 gram. 
 
Aan de nieuwe actie deden tientallen agenten, waaronder leden van de Regionale Ondersteunings Groep (ROG) mee. De omgeving rond de shop was uren afgezet met linten. Politiemensen hielden het publiek en bezoekers op afstand. Diverse zaken uit Checkpoint zijn in beslag genomen.
 
De inval van vanavond heeft staat volgens het OM los van de sanctie die de gemeente Terneuzen Checkpoint vorige week oplegde. Terneuzen besloot dat de coffeeshop zes maanden dicht moet naar aanleiding van de inval in juni 2007.


Foto's

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Meneer (22-5-2008 om 13:27)
Eigenlijk gemeen van de gemeente en de overheid. GEVEN TOESTEMMING voor een grote coffeeshop, 2500 Klanten per dag. +-2 gram per klant dan heb je per dag al 4 kg wiet nodig, per week 28 kg per maand, 1600 kilo per jaar. Dus die wettelijk voorraad van 0.5 kg die ze mogen hebben,is onmogelijk..!?!
Jeroen (22-5-2008 om 09:11)
500 gram?!! Dat zijn 100 à 150 klanten... Na ongeveer een uurtje alles op, dus! Wees eens realistisch met jullie wetten!
Belg (22-5-2008 om 05:44)
Hmm jammer en onlogisch .... maar ik vraag me af ...nu de checkpoint gesloten is vroeg de andere coffeeshop "miami" 3 euro ingang (zogezegd om drugtoeristen af te schrikken maar als je al van frankrijk of belgie komt ga je echt niet met lege handen terugkeren en dus dat betalen) is dit dan legaal ?
Sjoerd (22-5-2008 om 01:00)
Geen overlast?. En gebruikers die Terneuzen als racebaan gebruiken dan? De toegenomen ongelukken en aanhoudingen. Al die idioten hun rijbewijs afnemen en het vervoermiddel in de schrootpers. En verplaats checkpoint naar de grens. O nee dat willen de belgen niet anders krijgen ze er last van...
Fighter for Justice (21-5-2008 om 20:17)
Eindelijk, kleine mannen ,waaronder ik zelf worden altijd en al jaren aangepakt...voor een paar onsjes/kilo...en deze checkpointfiguren werden nooit eens opgepakt..terwijl iedereen weet dat zij dagelijks het beleid ver overtreden....
Meee (21-5-2008 om 19:43)
Ik ben zeker niet voor een coffeeshop, maar dit vind ik toch wel erg zielig. Politie, ga iets nuttigs doen!
Cookie-instellingen beheren