Weerbericht:
Bewolkt, af en toe regen en veel wind. Donderdag winterse buien
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 4 km

Opnieuw inval coffeeshop Checkpoint Terneuzen

Toegevoegd: 20-05-2008, 22.35 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong
TERNEUZEN - Politie en justitie hebben dinsdagavond een grote inval gedaan bij coffeeshop Checkpoint aan de Scheldeboulevard in Terneuzen. Ook op dertien andere locaties in Zeeland werden invallen gedaan. Drie personen zijn aangehouden.


Vandaag werden enkele kilo’s softdrugs gevonden in het pand van Checkpoint. Op diverse andere locaties trof justitie enkele tientallen kilo’s softdrugs aan. Tevens werd administratie en geld in beslag genomen. Er werden drie verdachten aangehouden. Het gaat om de eigenaar (56) van Checkpoint en twee inkoopmedewerkers (34 en 36 jaar), welke allen woonachtig zijn in Terneuzen.

De inval volgt volgens het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg op de inval in juni vorig jaar waarbij veel meer drugs werd aangetroffen dan was toegestaan. Toen werden in de coffeeshop 5,1 kilo softdrugs en 1.600 voorgedraaide joints aangetroffen.
 
In het naburige pand, dat door de coffeeshop als opslagplaats werd gebruikt, stuitte de politie op 92,2 kilo softdrugs en ruim 6.400 voorgedraaide joints. De landelijk vastgestelde maximaal toegestane voorraad is echter 500 gram. 
 
Aan de nieuwe actie deden tientallen agenten, waaronder leden van de Regionale Ondersteunings Groep (ROG) mee. De omgeving rond de shop was uren afgezet met linten. Politiemensen hielden het publiek en bezoekers op afstand. Diverse zaken uit Checkpoint zijn in beslag genomen.
 
De inval van vanavond heeft staat volgens het OM los van de sanctie die de gemeente Terneuzen Checkpoint vorige week oplegde. Terneuzen besloot dat de coffeeshop zes maanden dicht moet naar aanleiding van de inval in juni 2007.


Foto's

Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Coffeeshophouder (5-6-2008 om 03:37)
Heb zelf ook een coffeeshop, maar voor deze coffeeshop heb ik echt respect. En vind het echt jammer dat zo'n goedlopend bedrijf de deuren moet sluiten. Tjah kromme wet kromme mensen...
TriestBlowerje 32j (4-6-2008 om 09:30)
Het is gewoonweg belachelijk, wat moet ik nu?Naar die bescheten miami zeker. Die naar alle waarschijnlijkheid ook dicht gaat, tenminste dat zei de burgemeester van Terneuzen in een interview met "de morgen". Een trieste Blower.
Doeterniettoe (28-5-2008 om 09:58)
Hoe belachelijk zijn ze eigenlijk bezig. Hypocrisie ten top! Welja, maak de keuze, geld en overlast of geen geld en overlast, we zullen wel zien wat er van komt ... En ik zag het net zitten om niet meer enkel om wiet te moeten rijden met die indoorski die de deuren zou openen... Btw wat met miami?
StockBroker (27-5-2008 om 01:30)
Reactie op het bericht van bezorgde moeder: hoe illegaler een bepaalde daad is, hoe meer geld er aan te verdienen valt. Het lijkt krom maar hoe hoger de straffen hoe meer het loont om de misdaad in te gaan. Daarnaast zou u zich beter zorgen kunnen maken over misbruik van alchohol i.p.v. wiet.
Sabrina (24-5-2008 om 08:46)
Schande! Met die prutsers aan de macht,keren we 15 jaar terug in de tijd. Zijn jullie vergeten hoe Terneuzen toen was? Ik hoop dat Terneuzen terug een spookstad wordt, met straatcriminaliteit, en illegale adressen die cannabis verkopen, of denken de machthebbers dat iedereen stopt met blowen?
Sylvia koster (23-5-2008 om 22:47)
Geert en Sylvia vinden het een spijtige zaak, we wensen de zaakvoerder en al het personeel van checpoint, veel sterkte toe. En hopelijk geen 6 maanden sluiting. Trouwe klanten.
Cookie-instellingen beheren