Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vier personen onder invloed achter stuur

Toegevoegd: 25-05-2008, 18.03 uur
Door: Roland de Jong
CADZAND - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag vier personen opgepakt voor het rijden onder invloed.


Zaterdag werd een 53-jarige bestuurster van een scootmobiel gesnapt op de Grenulaan in Terneuzen. Ze had 4,2 keer te veel gedronken. Ze kreeg een rijverbod van 12 uur.

Op de Zuidsingel in Borssele werd rond 01.55 uur een 25-jarige automobilist uit de gemeente Borsele staande gehouden. Hij bleek 3,3 keer te veel gedronken te hebben.
 
Een 25-jarige man uit Krabbendijke werd rond 04.30 uur op de Nieuwlandsestraat in zijn woonplaats aan de kant gezet. Uit een ademanalyse bleek dat hij 2,4 keer te veel alcohol had genuttigd. 

Op de Boulevard de Wielingen in Cadzand werden rond 03.15 uur twee mannen van 19 en 22 jaar uit de gemeente Terneuzen opgepakt. Agenten hadden rond dat tijdstip gezien dat de personenauto waarin de twee zaten rondscheurde op een parkeerterrein. Ook draaiden ze achtjes. Op het parkeerterrein bevonden zich op dat moment meerdere personen en geparkeerd staande auto's.

Toen de agenten met de politieauto het terrein opreden werd de personenauto snel tussen andere auto's ingeparkeerd. De bestuurder van de auto rende een cafe in; zijn bijrijder vluchtte naar de bosjes. Op het toilet in het café kon de 19-jarige bestuurder van de auto worden aangehouden. Bij zijn aanhouding verzette hij zich hevig. Toen de agenten de 19-jarige man in de politieauto wilden zetten kwam de bijrijder, de 22-jarige man, zich met de aanhouding bemoeien. Ook hij werd opgepakt.

Uit een ademanalyse bleek dat de 19-jarige bestuurder van de auto ruim 2,1 maal teveel had gedronken. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt en het rijbewijs van de 19-jarige man is, net als bij de in Breskens en Krabbendijke aangehouden automobilisten, ingevorderd. De scootmobieler kwam er met het rijverbod en een proces-verbaal van af.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
John (26-5-2008 om 21:48)
Het is toch ongelooflijk dat degene met de grootste overschrijding zijn rijbewijs mag houden en de andere niet. Leuk die willekeur van de politie, ik hoop niet dat die brommobiel volgende week een bekende van die agent aanrijd...
Cookie-instellingen beheren