Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Pelotonsoefening brandweer Tholen

Toegevoegd: 27-05-2008, 09.14 uur
Pelotonsoefening brandweer Tholen
Door: Roland de Jong
THOLEN - Het brandweerkorps Tholen heeft maandagavond een pelotonsoefening gehouden in het voormalige gebouw van lingeriebedrijf Timpa aan de Wattstraat in Tholen. Aan de oefening deden alle blusgroepen van het korps mee.


Voor de oefening was in scène gezet dat in het pand drie monteurs aan het werk waren bij een centrale verwarming. Door het ontsteken van restgas in de leidingen deed zich een ontploffing voor. Twee van de werklui bevonden zich op dat moment boven in het gebouw, de ander was bezig in de CV-ruimte beneden. Door de ontploffing ontstond een brand en raakte één persoon flink gewond. Hij liep brandwonden op en had last van tijdelijke doofheid.

Uit paniek sprong één monteur uit een raam. Hij liep lichte verwondingen op, maar wist wel de hulpdiensten in te schakelen. De derde monteur had last van ademhalingsproblemen door de vrijgekomen rook. Boven was er een ruimte waar zich een Flashover ontwikkeld had, welke door de brandweerlieden herkend moest te worden. Ook moesten de spuitgasten de brand bestrijden, welke al snel oversloeg en zich over de hele eerste etage verspreidde.

Om de hele oefening extra moeilijk te maken konden de spuitgasten geen gebruik maken van de ondergrondse brandkranen, omdat werd gespeeld dat de druk was weggevallen in de waterleidingen. De brandweer sprak van een geslaagde oefening.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren