Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNRM helpt vastgelopen garnalenkotter

Toegevoegd: 27-05-2008, 12.59 uur
Door: Kees Groeneveld
NEELTJE JANS - Dinsdagnacht om 01.45 uur werd de reddingboot Koopmansdank van KNRM reddingstation Noordland, opgeroepen voor hulpverlening aan een vaartuig welke aan de grond zat.

Het bleek te gaan om de garnalenkotter YE 137, met 2 man aan boord. De kotter was bij het vissen in het Brouwershavensche Gat met laag water en een zeetje op een zandplaat gezet.


De reddingboot was snel ter plaatse en na wat zoeken bleek de kotter alleen bereikbaar te zijn vanaf de noordzijde. De redders hebben de kotter zonder veel moeite van de plaat getrokken. Na hem in dieper water te hebben getrokken, is alles gecontroleerd aan boord van de YE 137. Toen de motor draaide, is de verbinding losgegooid en kon men de werkzaamheden weer vervolgen.

De reddingboot was om 04.00 uur weer terug op station. Het bijzondere van de actie was, dat de schipper van de garnalenkotter de schipper was welke 3 jaar geleden als schipper op dezelfde reddingboot voer en toen is overgestapt naar de visserij. Nu werd hij zelf door de bemanning en reddingboot van dat station geholpen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jan (28-5-2008 om 13:14)
Beste stuurlui staan aan wal of achter de computer!!!
John (27-5-2008 om 23:59)
Deze kotter had inderdaad gewoon een sleper of iets dergelijks moeten laten komen en niet de knmr omdat hij deze goed kende en hier gewerkt heeft. Dit is misbruik maken van een nood/hulp dienst ! en al dan niet broodroof. Wat als er ergens anders een levens bedreigende zaak was geweest ?
Reinier (27-5-2008 om 23:26)
@sobat kras. Voor een klein buitenbrandje rukt de brandweer ook uit hoor, dus jou reactie slaat ook nergens op. Net als die van peer ;)
H.b. (27-5-2008 om 22:42)
Hallo als je 'peer' zijn gang laat gaan kun je je bootje wel verkopen (of doen die het ook voor een leuk prijsje)? Dit is hetzelfde als een kraan van Kuzee bellen als je scooter in de sloot ligt.
Gunter (27-5-2008 om 19:51)
He Peer. Stel jezelf eens in die vissers hun plaats, je zou blij zijn met de hulp van de reddingsmaatschappij, geloof me maar. Hulp is hulp, van wie hij ook komt.
Sobat Kras (27-5-2008 om 18:50)
Netje aan de grond, spijker er in en je leg als in Abramsschoot. Gisterenavond werdt de waarschuwwing van E-SE6 al ingetrokken en daarna is de wind steeds verder gaan liggen. Er was dus absoluut geen noodsituatie. Maar ja de bergers zijn brodeloos gemaakt en er dus mee opgehouden. Goed hé. SK
Cookie-instellingen beheren