Weerbericht:
Wolkenvelden, in het oosten soms motregen. Morgen in het westen mistig
Verkeersinformatie:
16 files van totaal 51 km

KNRM helpt vastgelopen garnalenkotter

Toegevoegd: 27-05-2008, 12.59 uur
Door: Kees Groeneveld
NEELTJE JANS - Dinsdagnacht om 01.45 uur werd de reddingboot Koopmansdank van KNRM reddingstation Noordland, opgeroepen voor hulpverlening aan een vaartuig welke aan de grond zat.

Het bleek te gaan om de garnalenkotter YE 137, met 2 man aan boord. De kotter was bij het vissen in het Brouwershavensche Gat met laag water en een zeetje op een zandplaat gezet.


De reddingboot was snel ter plaatse en na wat zoeken bleek de kotter alleen bereikbaar te zijn vanaf de noordzijde. De redders hebben de kotter zonder veel moeite van de plaat getrokken. Na hem in dieper water te hebben getrokken, is alles gecontroleerd aan boord van de YE 137. Toen de motor draaide, is de verbinding losgegooid en kon men de werkzaamheden weer vervolgen.

De reddingboot was om 04.00 uur weer terug op station. Het bijzondere van de actie was, dat de schipper van de garnalenkotter de schipper was welke 3 jaar geleden als schipper op dezelfde reddingboot voer en toen is overgestapt naar de visserij. Nu werd hij zelf door de bemanning en reddingboot van dat station geholpen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (29-5-2008 om 13:58)
Spijker op de kop Jan! (van die beste stuurlui) . Er stond een dikke 6 uit het Noordoosten en bij tijd en wijlen sloegen er flinke brekers over de kotter heen. Ze lagen daar helemaal niet lekker en het was ons een waar genoegen ze te helpen.
Lachertje (28-5-2008 om 20:53)
Jah, goed gehandeld. kusjes
Vonck (28-5-2008 om 18:42)
Als ik op het water ben, en iemand heeft motorpech sleep ik 'm ook naar de haven. Op dat moment heb ik de mogelijkheid om iemand te helpen, dus dan doe ik dat ook. Plak ook zelf mn band, dat is toch ook geen broodroof van de fietsenmaker. Vind dat de kw juist heeft gehandeld.
Arjaan (28-5-2008 om 17:18)
Wat een belachelijke discussie!!!
Lachertje (28-5-2008 om 17:13)
Hou allemaal je akelige commentaar voor je. Je bent op de wereld om elkaar te helpen.
Reinier (28-5-2008 om 16:41)
Dan hadden ze waarschijnlijk doorgevaren omdat die andere melding waarschijnlijk een hogere prioriteit heeft.
Cookie-instellingen beheren