Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Sluis: Brandweerposten voorlopig niet dicht

Toegevoegd: 27-05-2008, 18.58 uur
Door: Roland de Jong
MIDDELBURG - De brandweerposten in Schoondijke en Cadzand
moeten hun deuren voorlopig nog niet sluiten. Het gemeentebe-
stuur van Sluis heeft de raad een voorstel gedaan om de plan-
nen voor de sluiting voorlopig aan te houden.

 
Twee weken geleden werd tijdens de behandeling van het ontwerp in de commissie Middelen/Algemeen Bestuur een voorlopig besluit genomen de twee kazernes te sluiten vanwege de komst van één grote, centrale kazerne in Oostburg.


Nadat dit besluit werd genomen heeft het college van Sluis echter 'nadere informatie en andere suggesties' gekregen. Dat heeft er voor gezorgd dat het college vandaag aan de raad een voorstel heeft gedaan om de planontwikkeling voor de bouw van een nieuwe

brandweerkazerne in Oostburg en de sluiting van de twee posten voorlopig aan te houden.
 
Sluis wil dat er een intern onderzoek komt naar de meest gewenste organisatie van de gemeentelijke brandweer. Tijdens het onderzoek, dat naar verwachting voor 1 januari 2009 klaar is, zal volgens Sluis rekening gehouden moeten worden met de in voorbereiding zijnde wet op de veiligheidsregio's. Volgens het college is 'uitgangspunt dat opheffing van de brandweergroepen niet wordt overwogen'.
 
Gisteren werden nog ongeveer tweeduizend handtekeningen overhandigd tegen de voorgenomen sluiting.
 
Zie ook:
-
Duizenden handtekeningen tegen sluiting (26-05-2008)
- Brandweer voert actie in Schoondijke (19-05-2008)
- Ook Schoondijke start protestactie (18-05-2008)
- Brandweer Cadzand start protestactie (15-05-2008)
- Sluis wil twee brandweerkazernes sluiten (15-05-2008)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Clingenaar (27-5-2008 om 22:55)
Wat is er toch allemaal mis daar in Westen, het is natuurlijk van de zotte om diensten van de brandweer (bijne allemaal vrijwillegerswerk) te sluiten/te centraliseren voor een bedrag van peanuts ten opzichte van bedrag van wat het nu kost. Veel sterkte i/h westen daar. Iemand uit het oosten(Clinge)
John (27-5-2008 om 22:46)
@Aanvalskorf: Eindelijk luistert die gemeente naar haar burgers!! Brandweer Cadzand en Schoondijke gefeliciteerd met dit resultaat!!
Nico Verherbrugge (27-5-2008 om 22:06)
Beste aanvalskorf, U heeft gelijk dat het vreemd is dat het college zo omdraaid! Maar ze hadden ook nooit over sluiting moeten denken! Ik hoop voor U dat U deze korpsen nooit nodig heeft! En wat zwak is dat U kritiek geeft zonder Uw eigen naam te vermelden! Zwak, zeer zwak.
Erik (27-5-2008 om 21:17)
Gelukkig!! Elke sluiting van een brandweerpost is een achteruitgang voor de veiligheid van de burger! Ik vind dat er posten bij moeten komen... BRW Cadzand + Schoondijke gefeliciteerd!!
Heiko (27-5-2008 om 20:25)
Gefeliciteerd!!! Zo zie je maar dat af en toe vreedzame acties toch nog zin hebben. Voorlopig is de kou even uit de lucht. Proficiat met jullie resultaat, van een 'oud' brandweerman aan de overkant.
Aanvalskorf (27-5-2008 om 20:14)
Zeer zwak van de gemeente sluis, eerst zeggen dat alles dicht moet en dan alles terug draaien. als ze sterk in hun schoenen zouden staan dan ging alles dicht, maar ja n paar toeters en bellen door de straat daarvoor gaan ze door de knieeen. zwak zwak
Cookie-instellingen beheren