Weerbericht:
Later vanavond en veen toenemende kans op mist. Morgen in het westen mistig
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 6 km

Man zwaait met 'pistool' bij ziekenhuis

Toegevoegd: 27-05-2008, 21.46 uur
Door: Roland de Jong/PZC
ZAAMSLAG - De politie heeft dinsdag een man aangehouden nadat diverse omstanders hadden gemeld dat hij met een vuurwapen had staan zwaaien in Terneuzen.


De politie kreeg de meldingen van de man met het 'vuurwapen' rond 16.30 uur binnen. Hij bevond zich op dat moment nabij ziekenhuis De Honte. De politie kreeg al snel de melding dat de man de lijnbus richting Hulst in was gestapt.

De politie volgde de bus en kon de man, een 76-jarige man uit de gemeente Terneuzen, rond 18.10 uur in Zaamslag aanhouden. Hierbij werd gebruik gemaakt van de Regionale Ondersteunings Groep van de politie. Deze groep treedt op in situaties waarbij mogelijk vuurwapengevaarlijke personen betrokken zijn.

Een tiental politiemensen in kogelvrije vesten heeft de man bij Stoppeldijkveer uit de bus gehaald. Bij zijn aanhouding vloekte hij hevig, maar verzette zich niet. Wel was hij volgens een politiewoordvoerster 'mogelijk verward'. Zij verzekerde gisteravond dat het drietal passagiers dat ook in de bus zat, niet in gevaar is geweest. De buschauffeur verklaarde dat hij niet had gezien dat de man een vuurwapen bij zich droeg. De man is na verhoor naar huis gestuurd.

Het 'vuurwapen' bleek een bolletjespistool te zijn. Het pistool is in beslag genomen.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Hans (27-5-2008 om 23:28)
Lijkt me hetzelfde voorval... Het zekere voor het onzekere hé. Maar zo'n bejaarde met een wapen, 't moet niet gekker worden!
Plow (27-5-2008 om 23:21)
Tjah da kan gebeuren, mah 1 ding da ik nog nie snap is dat ik eind deze middag tussen vogelwaarde en zaamslagveer, bij het gehucht stoppeldijkveer, allemaal politieagenten met kogelvrijevesten daar zag staan... waarom is hier nog niks over bekend?????
Nickey (27-5-2008 om 22:16)
Zie je wel, het is niet alleen de jeugd die met zulke dingen loopt te zwaaien. Waar men het niet van verwacht?...kunnen er ook wat van.
Ali (27-5-2008 om 21:58)
Knap gedaan in 1 uur en 40 minuten
Cookie-instellingen beheren