Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Duikverbod Oosterschelde ingetrokken

Toegevoegd: 27-05-2008, 23.22 uur
Duikverbod Oosterschelde ingetrokken
Door: J.W. Kempeneers
ANNA JACOBAPOLDER - Vanaf volgende week maandag mag er weer gedoken worden in de Oosterschelde bij Anna Jacobapolder in de gemeente Tholen.


De burgemeester had een noodverordening vastgesteld naar aanleiding van een duikincident begin april. Toen raakte een 35-jarige Belgische duiker in de problemen. Dagenlang hebben de hulpdiensten naar de man gezocht, echter zonder resultaat.

Er mocht tot nader order niet meer gedoken worden. Men was bang dat een eventuele vondst van het slachtoffer een schrikreactie teweeg zou kunnen brengen bij de duikers. Het risico dat er opnieuw slachtoffers zouden vallen was dan reeël.

Omdat de duiker inmiddels bijna twee maanden wordt vermist is besloten het duikverbod in te trekken. De waterpolitie van het Korps Landelijke Politiediensten en de brandweer achten de kans klein dat de Belg nog wordt gevonden of zich nog in de oude veerhaven bij Anna Jacobapolder bevindt.

De Oosterschelde is een geliefde duikstek, bij met name Belgische duikers.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren