Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
4 files van totaal 19 km

Hulpdiensten oefenen waterongeval Goes

Toegevoegd: 27-05-2008, 23.29 uur
Hulpdiensten oefenen waterongeval Goes
Door: Roland de Jong
GOES - De Houtkade in Goes was dinsdagavond het toneel van een grote brandweeroefening op en rond het water. Ook de reddingsbrigade deed mee.


De hulpdiensten trainden een ongeluk waarbij men in scène had gezet dat een automobilist de macht over het stuur was verloren en hierdoor enkele vissende jongens had geschept en vervolgens, net als de jongens, te water was geraakt: Een oudere man ziet het voorval en belt direct 1-1-2.

Als de hulpverleners ter plekke komen, liggen de jongens een flink eind in het water. Eén jongen heeft het ongeluk zien gebeuren en informeert de hulpdiensten. De oudere man is erg overstuur en moet gekalmeerd worden.

Doordat het ongeluk plaatsvindt tijdens een oefening van de Reddingsbrigade Goes kan snel eerste hulp worden verleend. De duikbrandweer moest er echter aan te pas komen om enkele jongens en twee inzittenden van de auto uit het water te halen.

De Goese ladderwagen stond gedurende de oefening stand-by voor eventuele calamiteiten. De 'drenkelingen' zijn met een brancard op de kant getild. Met een voertuig van het brandweerkorps Borsele is de auto uit het water gehaald. Het 'incident' zelf werd afgehandeld door de blusgroep van Oosterland en het duikteam van de brandweer Goes.


Foto's


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren