Weerbericht:
In het oosten bewolkt, elders eerst (dichte) mist. Tot woensdagmiddag droog
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 10 km

Kinderen Sluis doen verkeersexamen

Toegevoegd: 28-05-2008, 09.26 uur
Door: Gemeente Sluis
OOSTBURG - Ruim 170 leerlingen van 10 basisscholen uit de gemeente Sluis nemen op donderdag 29 mei deel aan het praktische verkeersexamen in het kader van de verkeersactie Duurzaam Veilig Verkeer. Daarvoor volgen de kinderen per fiets een parcours door het centrum van Oostburg.


Het parcours dat de leerlingen van groep 7 en 8 afleggen voert hen op een kwartier langs 12 controlepunten. Daar staan telkens ‘verkeersouders’ die controleren of de leerlingen veilig fietsen.
 
Kijken ze goed om als ze afslaan en steken ze daarbij hun hand uit? Fietsen ze correct door de toegelaten straten? Aan het einde van de dag krijgen de kinderen een verkeersdiploma.
 

De leerlingen leggen het fietsexamen af om zich voor te bereiden op volgend jaar, waneer ze vanuit hun kern naar het Zwincollege in Oostburg moeten fietsen. Bovendien kunnen de kinderen testen of ze de theoretische verkeerslessen, waarover zij een schriftelijk verkeersexamen hebben afgelegd op 17 april jl., ook in de praktijk kunnen omzetten.

Voordat de kinderen van start gaan, controleren twee fietskeurders alle fietsen op veiligheid. Je kunt immers pas aan het verkeer deelnemen als je remmen, licht en fietsbel goed werken.

Dit fietsexamen was oorspronkelijk een initiatief van de voormalige gemeente Sluis-Aardenburg en het is sinds 2003 overgenomen door de nieuwe gemeente Sluis. De gemeente werkt samen aan dit project met VVN en de politie.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren