Weerbericht:
In het noorden bewolkt, in het zuiden zon en vooral daar later buien
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 12 km

KLPD Wemeldinge neemt nieuw vaartuig in gebruik

Toegevoegd: 29-05-2008, 15.28 uur
KLPD Wemeldinge neemt nieuw vaartuig in gebruik
Door: Roland de Jong
WEMELDINGE - Het Korps Landelijke Politie Diensten (KLPD) heeft donderdagmiddag in Wemeldinge een nieuw patrouillevaartuig in gebruik genomen.


Het schip, de P86, is gebouwd bij Damen Shipyards in Gorinchem. Het gaat om een zogeheten Damen Stan Patrol® 2505. Het schip heeft een lengte van 25 meter en is vijf en een halve meter breed. Het is voorzien van de meest moderne techniek. Op het achterdek is een grote kraan gebouwd, welke onder meer gebruikt kan worden om de 'bijboot' te water te laten.

De boot heeft een topsnelheid van 47 kilometer per uur. Aan boord is plaats voor zes bemanningsleden en 12 passagiers. Het vaartuig werd rond 14.30 uur feestelijk in gebruik genomen in de jachthaven aan het Sluisplateau in Wemeldinge.

De P86 vervangt het huidige vaartuig P82. Het schip kan worden ingezet op alle Zeeuwse wateren maar is met name bedoeld voor het Oosterscheldegebied.


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ideaal (30-5-2008 om 10:48)
Echt ideaal
Cookie-instellingen beheren