Weerbericht:
Half tot zwaar bewolkt en enkele buien, morgen overdag perioden met zon
Verkeersinformatie:
Geen files

Man doodgestoken op AZC Middelburg

Toegevoegd: 30-05-2008, 20.25 uur

De video wordt ingeladen...

Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Bij een steekpartij op het Asielzoekerscentrum (AZC) in Middelburg is vrijdagavond een tot nu toe onbekende man om het leven gekomen. Er is één aanhouding verricht.


De steekpartij vond rond half acht plaats, naar veluid nabij de eerste woonblokken op het terrein aan de Stromenweg. Het slachtoffer is zelf hevig bloedend naar de receptie gestrompeld. Daar zakte hij ineen. Omstanders en hulpverleners startten direct met reanimeren. Twee ambulances rukten uit om de man te helpen. Hij werd per ambulance naar het ziekenhuis in Vlissingen gebracht, maar daar overleed hij kort daarop aan zijn letsel.

Getuigen wisten vrij snel een verdachte aan te wijzen. Hij werd, nog voordat het slachtoffer was afgevoerd naar het ziekenhuis, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens de politie is de verdachte een 38-jarige Middelburger. Hij moet nog worden gehoord.
 
De identiteit van de omgekomen man is nog niet bekend. Volgens omstanders gaat het om een bewoner van het complex. De politie startte direct na de steekpartij een groot technisch onderzoek. Diverse leden van de afdeling Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) deden in witte pakken onderzoek op het terrein. Er werden foto's gemaakt en ook werd met speciale lampen gezocht naar sporen.
 
De politie heeft de zaak nog in onderzoek. De aanleiding voor de steekpartij is nog niet bekend. Na het voorval had de beveiligingsdienst van het complex de handen vol om de situatie onder controle te houden. Bij de politie was vrijdagavond niet bekend of er vannacht extra maatregelen worden getroffen om te zorgen dat de situatie op het terrein niet escaleert.


Foto's


Locatie op de kaart

Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jeffrey (3-6-2008 om 10:34)
Ik vind ook ze moeten of worden toegelaten of niet en dan dat eens wat sneller uitzoeken. En de politie steekt hun tijd in niet nuttige dingen; ze pakken iemand die een keer zonder helm rijdt of 5 km te hard gaat. Ze moeten eens een keer wat doen aan de echte dingen maar dat doen ze niet...
Don Camilo (3-6-2008 om 02:10)
Oorlog, ruzie, misverstanden, elkaar niet begrijpen...de mensen die hier reageren snappen volgens mij niet waar het om draaid, behalve Anieta..kom eens uit de zeeuwse achtertuin...al eens in Belfast geweest?drie kwartier vliegen hier vandaan,daar blazen ze kinderen op met hun moeders er bij...
Duncan (2-6-2008 om 21:41)
Vervolg. En over dat vluchten, je zou zelf ook naar een economisch goed land vluchten ipv naar een buurland waar het net zo slecht is. Graag wens ik mijn collega's het beste toe en de nabestaanden heel veel sterkte met het verlies van een goed persoon.
Duncan (2-6-2008 om 21:40)
Aller eerst wil ik zeggen dat jullie (bijna allen) geen besef hebben waar jullie over praten. Ik hoop dan ook dat het niet voor jullie ogen ook gebeurd, aldaar ik er wel aanwezig was, maar dit was een goed persoon al dan niet een assiel zoeker, ook dit zijn mensen.
Beamerr (1-6-2008 om 19:11)
anita jou vraag, waarom komen ze naar hier toe? Omdat ze denken dat ze veilig zijn, maar dit land is verre van veilig alleen wij horen de helft niet van wat er allemaal in dit land speelt
Anita (1-6-2008 om 10:24)
Kees, ik ben het helemaal met je eens, waarom maken die mensen toch elke keer zo een lange reis, waarom wijken ze niet uit naar een land bij hun in de regio? Wij zijn het ook niet altijd met onze politieke leiders eens, moeten we daarom maar met zijn allen naar verweggistan vertrekken?
Cookie-instellingen beheren